Skip to content
ActualitatFires i FestesSanta Eugenia

Santa Eugènia presumirà de Fira i d’aviram aquest cap de setmana

santa eugènia

Una de les fires més primerenques és la Fira Agrícola i Ramadera de Santa Eugènia, una celebració que aquest any arriba a l’edició número quaranta-dos. I que d’uns anys ençà, té en el concurs d’aviram un dels seus puntals i atractius. Per saber-ne més coses hem parlat amb el batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca i la regidora de Fires, Leticia Bonnin.

“Són denou anys de concurs d’aviram de les Balears i el setè concurs internacional. Creiem que és una cita important pels amants d’aquestes races. Venen de fora d’Espanya i la veritat és que té bastanta força. És una afició poc coneguda, però la veritat és que és molt interessant. En aquest cas comptam amb el suport de Natura Park i creiem que gràcies a aquesta Mostra ajudam a la conservació d’aquestes races”, explica el batle.

I és que Santa Eugènia i la seva fira s’han convertit en un petit oasi pels criadors d’aviram autòcton. Colom nas de xot, colom de pinta, gallina menorquina, colom gavatxut o colom de casta grossa tenen la seva mostra monogràfica a Santa Eugènia. Aquesta mostra i els dos concursos començaran el divendres horabaixa i s’allargaran fins al diumenge.


La Fira, serà diumenge dia 21 i la seva essència és agrícola i ramadera “seguim apostant per mantenir la presència del bestiar, hi haurà mostra d’ovelles, l’associació de ca de bestiar també hi serà present amb els seus animals i volem mantenir aquest caire tradicional de la fira”.

La ubicació dels estands serà per temàtiques, una zona amb tota la part gastronòmica, un espai pels artesans on hi ha cabuda per tots els artesans locals “que sempre és important donar-los prioritat, per això els ubicam a un carrer principal com és el Josep Balaguer”. “També tenim -afegeixen- una mostra de maquinària, però no és per vendre sinó que és una mostra de la maquinària que tenen els pagesos del municipi que col·laboren amb la fira d’aquesta manera”.

La mostra taujana també tendrà un espai per a les plantes, per a l’artesania, la roba… tots aquells elements que podem trobar a una Fira. Però els al·licients per anar aquest cap de setmana a Santa Eugènia no acaben aquí. Durant el matí de diumenge hi haurà animació itinerant pel carrer, un fet que sempre serveis per treure una rialla als visitants.

El pati de l’escola també serà escenari per a les atraccions i jocs pels més petits. Així en un espai més tancat és dona tranquil·litat i seguretat a les famílies que vulguin passar la jornada a la fira de Santa Eugènia.


L’horabaixa de la fira també s’han previst activitats, una d’elles és la ballada popular amb els sonadors del Col·lectiu Art Km 0 que han reimpulsat un grup de sonadors per a fer música popular de ball de bot.

ELS GEGANTS TORNEN AL CARRER

El dissabte, dia 20, també serà un dia ben especial“, així ho diu Pep Lluís Urraca i és que el batle va ser un dels primers portadors dels gegants de Santa Eugènia i serà aquest dissabte en la trobada gegantera quan en Bernat i n’Eugènia, els gegants de la vila, tornaran a sortir al carrer després de molts d’anys sense ballar. Ja hi ha una quinzena de colles confirmades. A les 16 hores hi ha prevista la plantada dels gegants entorn de l’església, a les 17 hores la cercavila fins al Puget i a les 18.30 la presentació de les colles participants i els seus balls.

Back To Top