Skip to content
ActualitatAlgaidaPolitica

MÉS per Algaida reclama la creació del Consell Municipal de l’aigua, el medi ambient i el canvi climàtic

En el pròxim ple d’aquest mes de maig l’agrupació local de MÉS per Algaida, Pina i Randa presentarà una moció per dur a terme la creació del Consell Municipal de l’aigua, el medi ambient i el canvi climàtic. Aquesta proposta també va acompanyada d’altres peticions com la baixada de la pressió i el cabal als nuclis del municipi les hores de poc consum o bé dur a terme una campanya de sensibilització en favor de la cultura de l’estalvi d’aigua, implicant a totes les entitats, associacions i clubs esportius del municipi.

Des de MÉS per Algaida asseguren que “al nostre país l’aigua és un bé escàs i limitat, a això hi hem d’afegir el període de sequera que hem iniciat els darrers anys, pels efectes del canvi climàtic que provoca més calor, per tant, més evaporació i pluviometria irregular”. Això fa que al Pla de Mallorca “tenim un problema d’abastiment que s’ha vist agreujat els darrers anys amb un augment important de la població”.

La proposta que ja ha presentat MÉS per Algaida i que s’ha de debatre en el pròxim ple explica que “al nostre municipi tenim unes quantes qüestions que fan imprescindible la implicació de l’Ajuntament i de totes les veïnades i veïnats en l’estalvi d’aigua. La primera és localitzar i arreglar les fuites a la xarxa, cosa que ja ha posat en marxa l’equip de govern, però hi ha moltes més actuacions que es poden dur a terme”.

Els regidors de MÉS assenyalen en la moció presentada que “la responsabilitat del foment de la cultura de l’aigua és de les administracions, però la responsabilitat de l’estalvi és de totes i tots i és per això que des de l’Ajuntament s’ha de jugar molt fort en favor de l’estalvi, duent a terme actuacions i campanyes molt clares que arribin a tota la població”.

Back To Top