Skip to content
ActualitatArianyCulturaDestacatMontuïriPetraPorreresSant JoanSineu

Veus del Pla de Mallorca, una nova coral donarà veu als cantaires de la comarca

Aquests darrers mesos ha sorgit la proposta musical Veus del Pla de Mallorca. Es tracta de la unió de diferents corals o cantaires d’aquestes que han apostat per anar més enllà de la música i cants de la seva coral de poble per fer pinya, fer grup i unir-se en una gran coral del Pla de Mallorca.

Maria Magdalena Oliver, directora de les Veus del Pla explica que aquesta proposta “ha sorgit de la necessitat i les ganes de fer que la música coral a la nostra comarca es vegi reforçada i unida, però preservant i cuidant les identitats de les corals que la conformen”. Així, la fórmula elegida, segons explica Oliver, és la de treballar per projectes. “La nostra forma de treballar no és la d’una coral clàssica i permanent, sinó que treballarem per projectes, com ara SACRA, i ens dissoldrem després dels concerts pertinents. Així, els cantaires o corals que ho desitgin podran participar dels possibles projectes que vagin sorgint de forma puntual i esporàdica”.

Per aquesta primera proposta que veurà la llum diumenge que ve a Petra hi participen cantaires fonamentalment del Pla de Mallorca, però també alguns d’arreu de l’illa, com és Felanitx, Llucmajor o sa Ràpita. “A més, a cada un dels concerts d’aquest cicle, cantarem algunes obres de manera conjunta amb les corals que ens fan d’amfitriones a cada poble“, explica la directora montuïrera.

Dins aquest primer projecte hi ha prevists tres concerts. Petra, Sineu i Sant Salvador de Felanitx. Des de fa temps els cantaires es troben adesiara per fer els preceptius assajos per tal que el dia dels concerts tot surti bé.

CORAL DEL PLA?

Feia temps que entre les corals dels pobles del Pla existia la idea de fer alguna cosa en l’àmbit comarcal. Va sortir la idea de fer una Coral del Pla de Mallorca, però el que s’ha optat finalment és per tenir aquest grup més ampli amb gent de diferents corals i que puguin participar per projectes. Oliver explica que “no funcionarem com una “coral clàssica”, sinó per projectes. Després de tractar molt aquest tema amb en Joan Company, ambdós estàvem d’acord en el fet que aquesta coral no pot sorgir en detriment de les corals que ja existeixen. Aquest format permetrà no tan sols preservar-les sinó potenciar-les i reforçar la comunitat”.

Finalment, i a les portes d’aquesta proposta Oliver explica que “SACRA és el nostre petit primer projecte, esperem que en el futur en sorgeixin molts més i que s’hi engresquin cada vegada més corals, i més cantaires”.

Back To Top