Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPoliticaSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El PSOE demana al Consell la implantació del Servei d’Atenció Integral a Domicili al Pla de Mallorca

El pròxim ple del Consell de Mallorca d’aquest mes d’abril debatrà una moció del grup socialista per impulsar l’extensió del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) a tota l’illa, però de manera especial als pobles de la Mancomunitat del Pla. Així ho ha demanat la consellera insular i regidora de Lloret, Sofia Alonso.

“Tots estam d’acord en el fet que el SAID és un projecte d’èxit que cal potenciar, però no entenem per què l’equip de govern del Consell no hi destina més recursos”, han assenyalat des del PSOE. El servei, creat el 2018, “s’ha revelat com una iniciativa d’èxit allà on s’ha implantat, ja que permet prestar serveis de dependència i suport a persones majors a ca seva, dins del seu entorn vital. D’aquesta manera es garanteix que els majors atesos puguin seguir el seu projecte de vida al mateix redol, la qual cosa garanteix la seva autonomia. I al mateix temps també es redueix la pressió que s’exerceix sobre les llistes d’espera per a les residències de gent gran”, expliquen els socialistes.

La moció que presenta Alonso proposa apostar decididament per l’extensió del SAID a tota l’illa, però especialment als municipis del Pla de Mallorca i a Palma, on la implantació del servei no s’ha fet igual que a la resta de municipis.

Així, a més del Consell de Mallorca s’insta a l’IMAS, a la Mancomunitat Pla, que recordem s’encarrega dels Serveis Socials de 13 dels 14 pobles, i a l’Ajuntament de Palma a què col·laborin per implantar projectes pilot del SAID en aquests indrets”.

La consellera Sofia Alonso ha explicat que no entén “com és que no es destinen més recursos a polítiques socials, que no han avançat respecte a allò que es va fer durant el govern del pacte la passada legislatura”. Alonso ha recordat que la situació financera del Consell és “solvent” i que la decisió de no destinar més pressupost a les persones que ho necessiten és “una decisió totalment política de l’actual equip de govern”. La consellera socialista creu que si prospera la moció que presenta al ple, “es pot fer una passa decidida en favor del SAID i beneficiar moltes persones majors que necessiten una atenció especialitzada que ara no tenen a ca seva ni tampoc a les residències de l’IMAS a on les llistes d’espera superen les 1.000 persones”.   

Back To Top