Skip to content
ActualitatDestacatSanta Eugenia

Santa Eugènia reclama al Consell la redacció d’un projecte per treure el trànsit del poble

santa eugènia
El ple aprovà la proposta quasi per unanimitat.

El darrer ple municipal de Santa Eugènia aprovà amb la majoria de vots, un regidor de l’equip de govern es va abstenir, sol·licitar al Consell de Mallorca, al seu departament de Carreteres, una proposta per treure el trànsit del nucli urbà.

Aquesta és una petició que reivindiquen els veïns de la localitat i que ja s’han organitzat en una plataforma per a aconseguir treure el trànsit dels carrers Aljub i Balanguera que a la vegada formen part de la carretera Ma-3040. Aquesta via registra un elevat nombre de cotxes i camions que circulen per ella i això significa que creuen cada dia el poble de Santa Eugènia.

El batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, explicà durant l’exposició de la moció presentada per la Batlia al ple que “en la junta de govern del 13 de febrer d’aquest mateix any ja acordarem sol·licitar per escrit al Consell de Mallorca la redacció d’un projecte per treure el trànsit del nucli urbà”. D’aquesta manera la proposta aprovada en el ple del passat mes de març no fa sinó reforçar la sol·licitud ja feta.

santa eugènia

Així en la proposta s’explica que atès la situació que viuen els veïns de Santa Eugènia i de manera especial els dels carrers Aljub i Balanguera i les constants i reiterades queixes dels veïns per l’existència d’un gran volum de trànsit es fa necessària l’adopció de solucions viables, com pugui ser treure el trànsit del nucli urbà. Entre els motius també s’hi assenyala la proximitat de l’escola i, per tant, l’ús de la via pels nins i nines que accedeixen al centre escolar, a més d’estar-hi ubicada l’aturada de bus dels joves que van a l’IES.

Així, finalment l’acord aprovat pel ple diu “sol·licitar al departament de Carreteres del Consell de Mallorca una proposta de projecte per treure el trànsit rodat del nucli urbà de Santa Eugènia”.

Com hem dit, la moció no es pogué aprovar per unanimitat, ja que el regidor Arnau Miralles, de l’equip de govern s’hi va abstenir.

Back To Top