Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatLloret de VistalegreLlubiMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Pla viu la plena dels Pancaritats

La segona festa de Pasqua, o tercera per alguns, és avui, el dimarts després de Pasqua. I això al Pla de Mallorca és sinònim de Pancaritats. Una tradició que perviu amb més o menys assistència. I és que avui en dia ja no tothom fa feina al seu poble i pot tenir festa per poder acudir a l’ermita a menjar les darreres panades i rubiols.

Algaida a Castellitx, Montuïri al puig de Sant Miquel, Petra, Vilafranca i Sant Joan a Bonany, Llubí a l’ermita del Sant Crist viuen avui la seva festa.

A les nou del matí, els vilatans de Montuïri ja han fet Batle des Puig, Joan Mesquida Llinàs, qui fins al passat agost va ser el Dimoni dels Cossiers, ha rebut així l’homenatge del poble en rebre la vara de batle per un dia. De la plaça han partit, amb la Banda de Música i el so d’El Chico de la Gaseosas.

Al puig el berenar, el campionat de tella, la missa i el ball de bot han estat els protagonistes de la jornada. Una festa molt sentida pels montuïrers. Tant és així que ja fa molts d’anys que el programa de festes que elabora l’Ajuntament no duu per títol Festes de Pasqua o Setmana Santa com en altres indrets, sinó que el seu nom és Festes des Puig.

A Algaida també han partit puntuals cap a la Pau o Castellitx. Allà també hi ha hagut temps per la missa, jocs i balls damunt l’era.

Petrers, vilafranquers i santjoaners comparteixen espai de berena. Al Puig de Bonany també hi ha hagut missa aquest matí.

A l’ermita del Sant Crist, els llubiners s’hi han arreplegat per escoltar missa i dinar. L’horabaixa hi haurà jocs per acabar de celebrar el seu pancaritat.

A Sineu celebren la festa el Dilluns de Pasqua, així, ahir horabaixa acudiren a l’ermita en romeria per a celebrar-hi missa.

A Porreres, Sencelles, Lloret o Santa Eugènia celebren el seu pancaritat del Diumenge de l’Àngel, el propvinent dia 7 d’abril.

  • Si ens voleu fer arribar imatges de la vostra festa, ho podeu fer al Whatsapp 665127114 o al correu totpla@totpla.cat.
Back To Top