Skip to content
ActualitatDestacatSanta Eugenia

Santa Eugènia inicia la reforma de l’ajuntament vell amb la sostenibilitat per bandera

santa eugènia

“La sostenibilitat del vell edifici, una vegada s’hagi rehabilitat per complet, superarà el 80 %”. Amb aquestes paraules del batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, ens parla de l’inici de les obres del vell ajuntament taujà i amb la sostenibilitat de l’edifici com una peça clau de la reforma. Una vegada acabada la reforma integral que té un termini de set mesos, aquest espai tornarà a acollir la biblioteca municipal i serà un edifici multifuncional.

Fa unes setmanes que el projecte de rehabilitació s’ha posat en marxa. Ha estat després d’haver-se fet l’adjudicació de les obres a l’empresa Amer e Hijos amb un import d’1,5 milions d’euros amb l’IVA, rebaixant així la proposta inicial que assenyalava un cost d’entorn dels 1,6 milions. Per optar a l’adjudicació s’hi presentaren dues empreses.

santa eugènia
Ja s’ha eliminat tota la coberta de l’edifici.

El projecte de rehabilitació inclou la reforma i modernització de la biblioteca, i on s’ubicarà l’oficina de la Policia Local, un casal de joves, una aula de formació, una sala polivalent i un espai per a associacions del municipi. Urraca assenyala que “la intenció, sens dubte, és fer d’aquest edifici més funcional i més sostenible. Fins ara havia estat un pou sense fons”. En ser un vell casal amb grans estances i altes feia que fos molt mal d’encalentir a l’hivern i de refredar a l’estiu.

Per a dur a terme aquesta rehabilitació s’ha comptat amb una ajuda dels Fons Europeus Next Generation que possibilitarà adequar tot l’edifici i dotar-lo d’aquesta sostenibilitat que requereix, ja que, d’aquesta manera amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i l’adequació de les sales els espais és podran utilitzar sense que tengui un elevat cost.

Back To Top