Skip to content
ActualitatSant Joan

Sant Joan celebra el Quart Diumenge una festa de més de 400 anys

Amb més de 400 anys d’història els veïns de Sant Joan tornaren a celebrar la festa del Quart Diumenge amb la tradicional festa al puig de Consolació.

Aquesta és una celebració datada el 1621 i que se celebra el quart diumenge de Quaresma. La festa també és coneguda com del Pa i Peix, en referència al miracle de la multiplicació dels pans i peixos. Ahir, diumenge, foren molts els santjoaners que tornaren a pujar els 108 escalons que separen el poble del santuari de Consolació. Allà, s’hi celebrà una missa amb l’entrega de flors a la imatge de la Mare de Déu de Consolació. Allà dalt la compra de les casques o coquetes és una de les tradicions que mai pot mancar. Aquesta pasta elaborada amb farina i aigua està datada en el 1729.

El ball de bot o els balls dels petits dimonis també serviren per entretenir tots els parroquians que s’acostaren a Consolació per celebrar la festa. Allà dalt els quintos també tenien paradeta per vendre alguns queviures.

Aquesta festa santjoanera parteix de la disposició testamentària del beneficiat del santuari, mossèn Onofre Falconer Estada en el 1621. Falconer deixà escrit que cada any s’havien de cantar matines, dir missa i fer l’aniversari de l’església vella (Consolació) el quarto diumenge de Quaresma.

Així mateix, l’any passat l’historiador Arnau Company presentà un llibre entorn de la llegenda de la Mare de Déu de Consolació.

HOMENATGE

El vespre d’ahir la parròquia de Sant Joan va acollir l’homenatge que la Coral de Sant Joan va voler retre al músic, primer director i fundador de la mateixa coral, Joan Company Florit. L’acte comptà amb l’actuació conjunta de les corals de Montuïri dirigides per Maria Magdalena Oliver.

Back To Top