Skip to content
ActualitatCulturaSant Joan

Un llibre sobre la llegenda de la Mare de Déu de Consolació de Sant Joan

Portada llibre Mare de Deú de Consolació

Aquest dissabte l’historiador Arnau Company Mates presenta el llibre ‘La llegenda de la trobada de la Mare de Déu de Consolació de Sant Joan (Mallorca)‘. El llibre, segons explica el seu autor, “vol servir per explicar i conèixer com al llarg dels anys s’ha anat forjant la llegenda entorn de la figura de la Mare de Déu”.

Goigs Mare de Déu Consolació
Portada dels Goigs a la Mare de Déu de Consolació.

Al llibre hi trobarem explicat com al llarg dels anys aquesta llegenda ha anat calant en l’imaginari santjoaner. El 1751 sorgeixen els Goigs, i serà el primer cop on trobam escrit aquest relat. Després l’Arxiduc o Bartomeu Ferrà també hi faran menció. Però és, segons explica Company en el sermó del Pare Rafel Ginard del 1941 quan hi ha aquesta construcció “que es va fixar amb un vocabulari ric, molt ben escrit. És a partir d’aquí que aquestes llegendes es generen i el poble les se fa seves. En la majoria dels casos sempre hi ha la mà d’un prevere, la mà de l’església, que dona peu a aquest relat”, explica Company.

La presentació serà aquest dissabte a les 19.30 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament. El llibre ha estat editat per Lleonard Muntaner Editor i la presentació serà a càrrec de Sebastià Busquets.

Back To Top