Skip to content
ActualitatDestacatSineu

Sineu recupera el pregó per les festes de Setmana Santa

Les processons del Dijous i Divendres Sant de Sineu tenen anomenada dins el Pla i dins Mallorca. Ara, les 18 confraries que participen de les processons amb el suport de l’Ajuntament de Sineu i del Consell de Mallorca volen recuperar l’esplendor que tenia aquesta fita en els anys noranta. Aleshores eren centenars les persones que s’acostaven a Sineu, especialment el divendres per veure la processó, i a la vegada, sopar de frit passada la mitjanit.

Ahir, la consellera de Cultura del Consell, Antònia Roca i el batle de Sineu, Tomeu Mulet, presentaren el programa de la Setmana Santa Sineuera. Roca i Mulet assenyalaren la importància patrimonial que suposen aquestes processons. Roca parlà d'”impulsar, difondre i divulgar aquest esdeveniment cultural” que forma part de la tradició de les festes de Pasqua de Mallorca. La consellera també feu referència a “recuperar l’esplendor”. Una passa que té com a primer punt la recuperació del pregó de Setmana Santa, que aquest any farà la política sineuera, Maria Isabel Arnau Tugores, directora insular de Patrimoni del departament de Cultura que presideix Roca.

Per la seva banda, el batle de Sineu, va voler agrair al Consell el seu compromís amb la Setmana Santa Sineuera i assenyalà que aquest any, per voluntat de les confraries es retrà homenatge a dona Margalida Estela Massanet, qui fou important impulsora de les processons en els anys seixanta. Mulet parlà d’un acte patrimonial que serveix “per fer poble i que és un atractiu cultural i a la vegada, amb l’afegitó dels plats de frit, gastronòmic”.

Les processons de Sineu també tenen un àmbit del Pla de Mallorca amb la participació de les bandes de música de diferents pobles del Pla. Aquest any, la novetat, juntament amb el pregó és el concert de Setmana Santa que oferirà la Filharmònica Porrerenca. Serà el mateix dia 16, després del pregó i servirà d’homenatge pòstum a Margalida Estela. Les bandes del pla que participen de les processons de Sineu són les d’Algaida, Petra, la ja assenyalada de Porreres i la Banda de Montuïri que hi participa tant el dijous com el divendres i ho fa gairebé des de l’inici de l’impuls de les processons a mitjans dels anys 50 del segle passat.

Així, i amb una mirada al passat s’ha previst que el divendres dia 22 es pugui veure el documental sobre la Setmana Santa filmat l’any 1987. Serà a les 20 hores a l’Hospital.

Back To Top