Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresReportatgesSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Quin és el millor variat del Pla de Mallorca?

Variat. El plat mallorquí per berenar que defineix una manera de viure la vida. La mescla de sabors, de colors i d’aromes que reflecteix el que som i el que tenim. Mar i muntanya. Pescadors i agricultors. Fred i calent. Els béns de la mar i de la terra mesclats en un plat únic, irrepetible i finit fins que arribi el pròxim, el de demà, el que mai no serà com el d’ahir perquè és impossible.

Aquesta “tapa de tapes”, com l’anomenen sovint per referir-s’hi, com tantes coses a aquesta illa és motiu també de debat i discussió acalorada. De fet, i com a tota disputa autòctona l’objectivitat queda fora del joc. La línia entre el que a un li agrada i la ponderació generalista i el dogma és sempre massa fina.

El debat sobre el que pot dur o no un plat de variat no arriba al de l’ordre de l’oli i la tomàtiga en el pa amb l’oli, però s’hi acosta. Fins i tot en aquest article ben segur algú hi veurà alguna mancança o incorrecció.

No farem, com se sol fer, un llistat de què pot o no pot dur un variat perquè, tanmateix, no farem content a tothom. Però, així i tot, apuntarem que no pot dur gambes, ales de pollastre o paella, entre altres frivolitats. El tema del frit el deixam per cada un.

Avui, dia 2 de març, l’ONCE ha tret un cupó dedicat al variat mallorquí. Se n’han posat a la venda 5,5 milions de cupons.

Aprofitant aquest fet, hem fet un recull dels llocs dels 14 pobles del Pla de Mallorca on diverses fonts ens han dit, com no podia ser d’altra manera, que “fan el millor variat de Mallorca”. En el llistat hi apareixen els que com mínim en fan un pic per setmana. Alguns en treuen cada dia i d’altres només els caps de setmana o dies puntuals entre setmana. Si vos ve de gust, recomanam telefonar abans per conèixer quin dia en fan i, sobretot, per saber si encara en queda.

(*Segurament mancarà algun establiment on fan variat. Anirem ampliant el llistat a mesura que ens ho facin saber)

ALGAIDA: Can Esteve, Bar des Poble, Es Suc, Sa Raval i Bar Marfil. PINA: Can Xiscos.

ARIANY: Restaurant ses Torres, Bar Can Jordi i Cafeteria s’Auberg.

COSTITX: Bar Central.

LLORET: Bar Es Pou i Bar Can Putxet.

LLUBÍ: Can Menescal, Bar s’Aturada 23, Es Cantó i s’Espipellada.

MARIA: Bar Poliesportiu, Bar Son Monjo, Bar Can Tomeu, Restaurant Cas Padrí Toni.

MONTUÏRI: Es Revolt i ses Jardines.

PETRA: Ca na Bel i Na Capitana Restaurant.

PORRERES: Bar Es terres, Cafeteria Sa Fonda, Bar ses Passadores: Divendres i Bar Can Botera.

SANTA EUGÈNIA: Bar Can Prim.

SANT JOAN: Can Tronca i Can Jordi.

SENCELLES: Bar Can París i Bar Can Coques.

SINEU: Restaurant es Cos, Bar Triquet, Bar-Restaurant Son Toreo, Bar-Restaurant Can Font, Bar Sa Serradora, Moments Bar (Poliesportiu), Restaurant Can Castell i Bar Can Mikaleix.

VILAFRANCA: Bar s’Escorxador, Bar S’Altell, Bar Can Ros, Bar Nou Can Baleto i Bar Ca Na Miquela de ses Teuleres.

Back To Top