Skip to content
ActualitatDestacat

El Cupó de l’ONCE de dia 2 de març estarà dedicat al Variat Mallorquí

El Variat Mallorquí protagonitzarà el Cupó de l’Once de dissabte, dia 2 de març. Serà en el marc de la sèrie “El cupón se va de tapas” i del qual es es posaran a la venda 5’5 milions de cupons que difondran l’aperitiu per excel·lència de Mallorca.

Avui, José Antonio Toledo, delegat de l’ONCE a Illes Balears, i Josep Aloy, director general de Turisme del Govern Balear, han presentat aquest cupó, a Palma.

Expliquen que “el Variat Mallorquí és una tapa de tapes, ja que en un mateix plat es barregen diversos aliments, com a calamars, pilotes, croquetes, carn i ensaladilla. La seva peculiaritat és en la varietat i diversitat dels seus ingredients”.

Així mateix, fan un record històric del plat que ja fa més de 60 anys que s’elabora i que normalment se serveix en una greixonera de fang. Està vinculat a l’hora de l’aperitiu, encara que és un plat normalment menja per berenar el matí.

La imatge del cupó és d’Arthur Leblanc.

“S’ha convertit en un dels plats més coneguts de la gastronomia illenca i té moltes variants, segons la zona o el bar que el prepari”, expliquen.

Des de l’ONCE informen que la sèrie ‘”El cupón se va de tapas“’ s’inicia el mes de gener de 2024 i correspon a cupons dels dissabtes. Amb ella, l’ONCE vol compartir amb la ciutadania aquelles tapes típiques de cada comunitat autònoma i de les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla, i il·lustrar cada cupó amb aquella tapa que sigui més representativa i que se serveix en els locals dedicats a l’hostaleria o, en el cas de les Comunitats en la qual el tapeo no és tan típic, aquells plats populars que se serveixen com a aperitiu per a obrir boca abans de menjar o sopar.

Back To Top