El Variat Mallorquí protagonitzarà el Cupó de l’Once de dissabte, dia 2 de març. Serà en el marc de la sèrie “El cupón se va de tapas” i del qual es es posaran a la venda 5’5 milions de cupons que difondran l’aperitiu per excel·lència de Mallorca.
Avui, José Antonio Toledo, delegat de l’ONCE a Illes Balears, i Josep Aloy, director general de Turisme del Govern Balear, han presentat aquest cupó, a Palma.
Expliquen que “el Variat Mallorquí és una tapa de tapes, ja que en un mateix plat es barregen diversos aliments, com a calamars, pilotes, croquetes, carn i ensaladilla. La seva peculiaritat és en la varietat i diversitat dels seus ingredients”.
Així mateix, fan un record històric del plat que ja fa més de 60 anys que s’elabora i que normalment se serveix en una greixonera de fang. Està vinculat a l’hora de l’aperitiu, encara que és un plat normalment menja per berenar el matí.
“S’ha convertit en un dels plats més coneguts de la gastronomia illenca i té moltes variants, segons la zona o el bar que el prepari”, expliquen.
Des de l’ONCE informen que la sèrie ‘”El cupón se va de tapas“’ s’inicia el mes de gener de 2024 i correspon a cupons dels dissabtes. Amb ella, l’ONCE vol compartir amb la ciutadania aquelles tapes típiques de cada comunitat autònoma i de les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla, i il·lustrar cada cupó amb aquella tapa que sigui més representativa i que se serveix en els locals dedicats a l’hostaleria o, en el cas de les Comunitats en la qual el tapeo no és tan típic, aquells plats populars que se serveixen com a aperitiu per a obrir boca abans de menjar o sopar.