Skip to content
ActualitatCostitxDestacat

Reobri el Museu de Ciències Naturals de Costitx amb més de 8.000 animals

A partir d’avui, dia primer de març, reobri les portes el Museu de Ciències Naturals de Costitx. Aquest és un espai inaugurat el 1987 i del que durant molts d’anys en va ser l’ànima Francisco Ruíz Bort. I la reobertura, feta ahir horabaixa, va ser un petit homenatge a la figura de Xisco Ruíz.

El batle de Costitx, Toni Salas, va parlar del que havia estat Xisco Ruíz pel poble i per a la creació d’aquest espai amb milers d’animals en el poble. Per aquest motiu es va voler descobrir una placa que recorda la seva figura. I fou el fill de Ruíz qui va parlar amb nom de la família per agrair a Ajuntament i als integrants de Expo Bio-Diversity la reobertura d’aquest espai que compta amb més de 8.000 animals.

Els naturalistes Xavi Canyelles i Jonathan Ferriz amb la col·laboració de María Ángeles González han estat els encarregats de dur a terme aquesta reobertura d’aquest espai de Costitx. Avui, primer de març, el museu romandrà obert tot el matí, però a partir d’aquí per a visitar-lo s’haurà de fer manera concertada en el telèfon 666 813 972.

Canyelles, explicà en l’obertura d’ahir pels veïns de Costitx la seva relació amb el museu i amb Xisco Ruíz. El naturalista ciutadà explicà com va ginyar, de jovenet, el seu pare perquè l’acompanyàs a visitar el museu de Costitx. També explicà divertides anècdotes sobre Ruíz i la seva tasca de recol·lecció de tots aquests animals.

EL MUSEU

El Museu es troba situat en el primer pis de la Casa de Cultura del poble de Costitx. Es va començar a construir el 1985 i es va inaugurar el 1987. Ara feia uns quants anys que havia quedat tancat al públic.

Com hem assenyalat la col·lecció va ser creada per Francisco Ruíz Bort. Després de la creació del museu, l’espai físic del local va fer possible que la col·lecció s’anés completant encara més, incorporant-hi nou material i incloent-hi també els departaments de Geologia i Paleontologia.

Compta amb una superfície d’exposició de gairebé 500 metres quadrats on es mostra amb caràcter permanent una de les col·leccions més importants de les Balears en matèria de ciències naturals. Els nous curadors de l’espai han optat per fer les visites de manera concertada en considerar que la gran quantitat d’animals i els seus diferents orígens també s’han d’explicar durant la visita. De no ser així hi ha la possibilitat de no entendre el significat d’un espai d’aquestes característiques avui en dia, en el segle XXI.

La immensa majoria d’espècies de fauna pertanyen a animals de les Illes, però també es mostren espècies exòtiques, especialment en els departaments dels rèptils, amfibis i invertebrats.

Back To Top