Skip to content
ActualitatDestacatMaria de la Salut

La nova instal·lació de plaques solars de Maria donarà cobertura a quasi tot el poble

Imatge d'un carrer de Maria de la Salut. Foto: Mancomunitat Pla

El municipi de Maria de la Salut està a punt de ser energèticament autosuficient. Aquests dies acaba el procés de licitació del projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques al poliesportiu de Maria. Per una banda, a damunt la teulada del pavelló i per altre com a pèrgola de l’aparcament del mateix poliesportiu.

Segons s’explica en el projecte es pretén realitzar una instal·lació fotovoltaica formada per 108 mòduls fotovoltaics de 460 Wp amb una potència total màxima de 49,68 kWp, amb 2 inversors de 27 kW, per a autoproveir elèctricament a l’establiment. A més, l’energia que es produeixi i no es consumeixi al moment s’abocarà a la xarxa i es recompensarà en els consums públics. En total s’ha previst que el projecte tengui un cost de 130.000 euros. I forma part d’una ajuda del Govern mitjançant la Conselleria d’Empresa, Treball i Energia.

És en aquest punt on el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol explica que “amb aquestes noves plaques afegim a les ja existents i cobrim d’aquesta manera tot el consum del poliesportiu i a més el que es pugui generar en total ens serveix per abastir gairebé tot l’enllumenat públic del nucli urbà de Maria”. “De fet -afegeix Ferriol- fa més d’un any que treballam en poder tenir un únic comptador per a tot l’enllumenat municipal i així poder emprar aquest excedent en benefici del municipi”.

A més de les instal·lacions del poliesportiu hi ha l’escola de Maria que també compte amb plaques fotovoltaiques que abasteixen el consum elèctric del centre escolar.

Una altra proposta que té el batle de Maria damunt la taula és la d’aconseguir per Maria un dels projectes de comunitats energètiques que ha de fer el Govern. Un sistema que ja funciona a Santa Eugènia, per exemple.

Projecte de la instal·lació prevista a Maria
Back To Top