Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Porreres allarga la vida útil als cotxes retirats de la via pública

Els vehicles retirats de la via pública de Porreres acabaran la seva vida útil lluny de la circulació donant un servei formatiu, educatiu i també mediambiental.

L’Ajuntament de Porreres ha signat un conveni de col·laboració amb l’IES Fra Juníper Serra i l’IES Son Pacs de Palma, el CIFP Politècnic de Llevant de Manacor i l’empresa Dra Balear per tal de cedir els esmentats vehicles a aquests centres on s’imparteix formació professional relacionada amb el manteniment, mecànica, carrosseria o automoció.

El projecte ha estat impulsat pels departaments de Policia Tutor i d’Educació Viària. En aquest sentit, l’agent tutor, Pedro González, ha explicat que “aquest projecte és transversal i el que cercam és potenciar l’educació dels joves, incidir en la seguretat viària, ja que retiram vehicles antics i poc segurs de la via pública; i finalment apostam per la protecció del medi ambient perquè garantim que una empresa de descontaminació se’n faci càrrec una vegada utilitzats pels instituts”.

Així, l’Ajuntament de Porreres cedirà vehicles abandonats del seu dipòsit municipal als quals ja se’ls ha realitzat la gestió administrativa pertinent per als centres de formació esmentats anteriorment. D’aquesta manera “el que podria haver acabat com un simple residu sòlid urbà condemnat a ser destruït i descontaminat, prèviament haurà pogut complir amb una funció pedagògica”, apunta González.

Una vegada complit aquest cicle com a eina educativa i gràcies a aquest conveni, l’empresa autoritzada de descontaminació Dra Balear, s’encarregarà del reciclatge i descontaminació definitiva d’aquests vehicles donant així per finalitzada la seva vida.

Fa pocs dies les parts implicades en aquest projecte visitaren el recinte. Per part de l’Ajuntament de Porreres hi assistí la regidora d’Educació i Medi Ambient, Maria Agnès Sampol; el regidor d’Interior, Joan Obrador i l’Agent Tutor, Pedro González.

Back To Top