Skip to content
ActualitatCulturaPorreres

S’ha mort l’activista cultural porrerenc Tomàs Martínez

Tomàs Martínez a una de les presentacions del seu llibre sobre neules. Foto: Card.cat

El món de la cultura mallorquina ha perdut avui un dels seus activistes. Tomàs Martínez Miró va néixer a Porreres el 1954. Els darrers anys ha estat al seu poble de residència, Sant Llorenç, on més ha treballat per la cultura. Allà va fundar el 2007 la delegació de l’Obra Cultural Balear i en va ser el president. També era un membre actiu de la revista local Card.cat.

Recentment, a Tot Pla parlarem amb ell després d’aconseguir que les neules de Nadal mallorquines decoressin la catedral de Barcelona. Martínez havia publicat el llibre Cada cosa al seu temps i per Nadal, neules. Les neules. Notes per a l’estudi d’una tradició secular. Una eina que ha servit per revitalitzar l’elaboració d’aquestes neules. També, i entre altres treballs, amb els companys de la revista Card va fer un bon recull de documentació entorn de la torrentada que afectà Sant Llorenç el 9 d’octubre de 2018.

A més Martínez, mestre d’escola de professió, havia estat a la direcció de l’STEI i fou membre del PSM en els anys noranta. A principi d’aquest segle va formar part del gabinet de la Conselleria d’Educació i Cultura, això fou en la legislatura 1999-2003 i fou en un moment que al seu poble natal se’l recorda per la tasca que va fer per obtenir la creació de l’IES Porreres al municipi.

En la seva faceta més artística també fou un dels integrants del grup de música Arpellots Haveneres Band. Aquí teniu una entrevista de Magdalena Ordinas per a la revista Card.

El pròxim diumenge dia 25 de febrer a les 11:30 hores a l’Estació de Sant Llorenç se celebrarà un acte de comiat a Tomàs Martínez Miró.

Back To Top