Skip to content
ActualitatCulturaDestacatSineu

El convent de les monges tancades de Sineu obrirà el segon dissabte de cada mes

El convent Concepcionista o de les monges tancades de Sineu, el Palau, obrirà a visites guiades el segon dissabte de cada mes. Així ho ha anunciat aquest matí el vicari episcopal per al Patrimoni Cultural del Bisbat de Mallorca, mossèn Francesc Vicens. “A partir del segon dissabte del mes de març, dia 9, i de manera indefinida cada segon dissabte de mes hi haurà dos torns de visita al convent”.

Aquesta era una reivindicació dels veïns i Ajuntament de Sineu que d’ençà de la partida de la darrera de les monges que habità l’edifici conventual havia quedat tancat. L’any passat, amb motiu de les festes de Sant Marc, el Bisbat va obrir les portes i inicià les tasques de restauració de tot el patrimoni moble de l’interior. Així ho explicarem, aleshores a Tot Pla.

Francesc Vicens ha explicat que hi haurà dos torns de visites cada segons dissabte de mes. El primer serà a les 10 hores i un segon a les 12 hores. Per a poder entrar a la visita caldrà apuntar-se al Bisbat de Mallorca. Les inscripcions per a les primeres visites s’obriran el dilluns 26 de febrer, fins a completar l’aforament. Les inscripcions s’obriran mensualment. Trobareu més informació al web de maioricasacra.

Els visitants podran conèixer la història del convent mitjançant les explicacions i els panells informatius que allà hi ha. Es podran visitar algunes de les estances més importants de l’edifici. Vicens ha assenyalat que “en algunes zones encara s’està acabant de fer el tractament contra la formiga blanca que s’inicià l’any passat”. Així mateix, ha explicat que a mesura que es van restaurant les peces també ja es podran veure en les visites.

Vicens també ha explicat que s’està perfilant fer una programació especial, sigui de visites o actes en el marc de les festes patronals de Sant Marc de Sineu. Ara per ara encara no hi ha res tancat.

Durant la roda de premsa que ha oferit el Bisbat, el vicari ha estat acompanyat per Sandra Rebassa, tècnica en gestió del Patrimoni cultural del Bisbat de Mallorca.

Abans de la visita dels mitjans, Rebassa i Vicens han acollit la visita del batle i regidors de Sineu, que han vist en bons ulls l’obertura, a la fi, d’aquest espai. Tomeu Mulet, batle de Sineu, ha explicat que “nosaltres agraïm aquesta obertura, però continuem insistint a dir que els sineuers han de tenir prioritat en poder visitar aquest espai patrimonial del poble. També transcendeix de Sineu, però els sineuers si pot ser hauríem de tenir facilitat per accedir a aquest espai”.

FUTUR

Ara fa un any el mateix Vicens explicà que la primera prioritat del Bisbat és de trobar una comunitat que vulgui tornar a donar vida al convent. Una postura que Vicens ha explicat avui que “encara es manté”. “La prioritat és mantenir l’ús pel qual està fet l’edifici així que continuem amb aquesta opció”. A més ha afegit que “sempre hi ha contactes amb diferents comunitats femenines per a poder venir a viure a Sineu”, i amb to de broma ha afegit que “però això és com els fitxatges del futbol, no podem dir quins contactes”.

Ara per ara el cert és que el segon dissabte de cada mes i de manera indefinida dos grups d’un màxim de 25 persones podran visitar el convent que roman tancat del 2016 ençà.

Back To Top