Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Unió Mallorquina ressuscita amb gent del Pla a la seva junta gestora

Unió Mallorquina ha tornat. El partit dissolt dia 28 de febrer de 2011 a causa dels casos de corrupció dels seus màxims dirigents, s’ha tornat a constituir avui en un Consell Nacional celebrat a Binissalem.

En el decurs d’aquesta trobada s’han deixat sense efecte els acords de l’esmentat Consell Nacional de 2011 i s’ha constituït una junta gestora que serà presidida per l’actual batle de Binissalem, Víctor Martí (UxB). El grup està format per vuit vocals en els quals dos de la comarca del Pla com són Damià Nicolau (Porreres) i Xisca Jaume (Vilafranca) qui, entre altres coses, fou cap de gabinet i coordinadora de mitjans de comunicació a les ordres de Maria Antònia Munar a la primera dècada dels anys 2000.

La resta d’integrants de la junta gestora són: Cristina Cerdó, Rafel Gelabert, Josep Lliteres, Manuel Patiño i Pere Ramon.

A més, a l’acte celebrat a Binissalem hi havia la presència de tres exbatles del Pla de Mallorca per UM. Aquests foren Toni Pascual d’Ariany, Toni Nicolau Torretes de Vilafranca i Pep Oliver Pavarotti de Sineu.

El cap visible i impulsor d’aquest renaixement d’UM, Damià Nicolau, ha explicat, en una nota de premsa feta pública pel partit que a partir d’avui aquesta junta gestora “s’encarregarà de fer estructura als nostres pobles i barriades i preparar un congrés abans de final d’any”.

Havien estat convocats a aquesta reunió tots els membres i les 102 persones afiliades integrants del Consell Nacional de 2011. Els que no podien assistir a l’acte podien delegar la representació i el vot en un altre membre del Consell Nacional. Segons ha pogut saber aquest digital, no s’han convocat als dirigents d’El Pi que a 2011 formaven part del Consell Nacional que actualment ocupen càrrecs electes.

El Consell Nacional s’han congregat per tornar a posar en marxa una proposta que sumi “en favor de la gent d’aquesta terra” ha dit Damià Nicolau durant la seva intervenció.

El que fou coordinador general del partit i mà dreta de Maria Antònia Munar i que a més ocupà destacats càrrecs a diferents institucions, ha explicat als assistents que “aquesta iniciativa ha sorgit de la ferma voluntat de sumar i fer un espai que doni resposta a les il·lusions i necessitats del nostre poble”.

En el comunicat fet públic pel partit, apunta Nicolau que “Mallorca i els mallorquins i mallorquines necessiten un referent fort i volem un país de persones que defensi els drets de la gent que viu a la nostra terra per damunt d’interessos partidistes volem gent que generi riquesa, gent que estimi i vulgui tirar endavant aquest país amb il·lusió; la feina surt de l’esforç i hem de procurar que el nostre jovent en sigui conscient”.

Per la seva banda, el batle de Binissalem i nou president del partit, Víctor Martí, ha dit que “Mallorca necessita persones compromeses, que facin feina en el dia a dia, de tu a tu, com feim a Binissalem i que duguin Mallorca dins la sang, com jo duc Binissalem”.

CONDEMNES

Les intencions del grup liderat per Nicolau sortiren a la llum el passat mes de setembre. Aleshores i en declaracions a TotPla, el dirigent porrerenc que fou condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per delictes de prevaricació i malversació i posteriorment absolt pel Tribunal Suprem, parlà també sobre els casos de corrupció i condemnes a exdirigents d’UM com ara Maria Antònia Munar, Miquel Nadal, Tomeu Vicens, entre altres. “Pensam que UM ha pagat bé i amb condemnes exemplars i la gent del partit que fou declarada culpable ha complit i passat comptes amb la justícia. Podem dir, com veim, que no ha passat el mateix amb altres partits polítics”, declarà.

EL PI SE’N DESMARCA

Per altra banda, avui horabaixa mateix la direcció d’El PI ha enviat un comunicat als seus afiliats mitjançant el qual els vol deixar clar que aquesta formació i UM “són dues formacions polítiques diferents i sense cap lligam de l’una amb l’altra”.

Cal recordar que al Pla de Mallorca El Pi ostenta les batlies d’Ariany, Costitx, Petra, Porreres i Sencelles.

Expliquen que “La direcció de El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS vol aclarir als seus afiliats i simpatitzants que no participa, ni directa ni indirectament, amb el ressorgiment de l’antiga Unió Mallorquina”.

Des de la formació regionalista consideren que la via elegida per Nicolau, Martí i la resta d’impulsors d’UM “no és el camí a seguir pel centre nacionalista i regionalista de les Illes Balears de cara a unes futures eleccions. Tot al contrari, ara mateix un dels principals objectius de El Pi és col·laborar en la creació d’un moviment a l’estil de Coalició Canària, que agrupi als partits nacionalistes, regionalistes i municipalistes de les Illes Balears i evolucionar cap a un espai més ample, més modern i que pugui engrescar a bona part de la societat Balear”.

La formació insisteix a deixar clar que “des de El Pi respectam la tasca de refundació d’UM, però que el projecte que representam no està fent cap feina conjunta, ni hi ha cap classe de col·laboració entre els dos projectes”.

Back To Top