Skip to content
ActualitatMontuïri

Protecció Civil de Montuïri realitza tallers per a la cardioprotecció del poble

montuiri

Dins el projecte Montuïri, municipi cardioprotegit impulsat per l’Agrupació de Protecció Civil de Montuïri, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa, aquests dies s’han impartit tres tallers de reanimació cardiopulmonar i ús del DESA. En total hi han assistit uns 40 residents del poble així com tot l’equip docent del CEIP Joan Mas i Verd i de l’Escoleta Municipal sa Gallineta Rossa.

En finalitzar el taller al centre escolar, impartit per instructors en suport vital bàsic i avançat de la mateixa agrupació, es va fer l’entrega d’un desfibril·lador per l’ús conjunt al Col·legi i Escoleta (imatge superior). A l’entrega hi assistí la batlessa de Montuïri, Paula Maria Amengual.

En els altres dos tallers s’ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Dones Montuïreres que van cedir el seu local i van fer difusió del taller entre els seus associats.

Des de l’agrupació local de Protecció Civil han assenyalat que “la finalitat del projecte és reduir el temps de resposta en cas de ‘Codi Paro’ al municipi així com conscienciar i instruir a la població en les actuacions a dur a terme en aquestes circumstàncies: actuar amb seguretat, identificació de l’aturada cardíaca, avisar al 061 i iniciar immediatament les compressions toràciques de qualitat i la desfibril·lació”.

Back To Top