Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatEsportsLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La Mancomunitat dona eines als clubs esportius per abordar la igualtat de gènere

Sessió formativa celebrada a Petra.

La Mancomunitat Pla de Mallorca ha començat les formacions en igualtat de gènere a les juntes directives i personal tècnic i associacions esportives dels catorze municipis de la comarca.

Amb el títol “Davant el masclisme estam en el mateix equip” la iniciativa està integrada en la campanya “No hi espai per al masclisme en l’esport” i està impulsada per la Unitat d’igualtat de gènere i abordatge de les violències masclistes de la Mancomunitat del Pla, al capdavant de la qual hi està la treballadora social Iolanda Cirer.

Les sessions formatives ja s’han celebrat a Petra, Sencelles i Algaida. Els pròxims dies del mes de febrer es realitzaran a Ariany ( dia 12), Porreres (13), Costitx (19), Sant Joan (20), Lloret (26) i Santa Eugènia (27). El mes de març tendran lloc les sessions a Llubí (4), Maria de Salut (5), Sineu (11 i 12), Montuïri (18) i Vilafranca (19).

Expliquen que aquesta “formació, certificada i gratuïta” té una durada de dues hores. En el decurs de la mateixa “es facilita informació i eines clares a les persones participants, per a poder prevenir i actuar de la manera més adient possible” davant qualsevol situació de desigualtat o violència de gènere.

Formació a Algaida.

Així mateix, es donen “pautes i recomanacions des de la perspectiva de gènere i constituirà un espai on les persones professionals podran resoldre els dubtes que l’escenari actual planteja, d’una manera especialitzada”.

En aquest sentit, des de la Mancomunitat expliquen que “normatives com la Llei de l’esport 39/2022 i la Llei d’Igualtat 03/2007, entre altres disposicions locals, estatals i internacionals, exigeixen l’aplicació del principi d’igualtat i motiven a les entitats esportives a incloure noves accions, com ara la formació, per a l’eliminació de les desigualtats de gènere. “No hi ha espai per al masclisme” és una campanya que fem possible entre totes les persones de la societat, des del compromís social i la resposta col·lectiva davant les violències masclistes quan es produeixen”.

Cal recordar que aquesta serà la tercera edició de la iniciativa “No hi ha espai pel masclisme” que ja es va dur a terme als espais públics (2021-2022) i als establiments d’oci i restauració (2022-2023). Precisament, la setmana passada, la Mancomunitat Pla va rebre el premi del Consell de Mallorca a millor campanya de sensibilització per aquest projecte.

Back To Top