Skip to content
ActualitatDestacatPetra

Petra reclama al Govern que torni Can Real al poble per a ús de la gent gran

Façana de Can Real.

L’Ajuntament de Petra demanarà al Govern balear la devolució de l’ús i gestió de l’edifici de Can Real al municipi de Petra. L’objectiu no és altre que aquest es destini a l’ús permanent i exclusiu de les associacions de la gent gran del municipi.

Com avançà aquest digital, el nou president de l’Associació de gent gran Verge de Bonany de Petra, Bartomeu Duran i la seva junta, reclamen a l’Ajuntament de Petra comandat per El Pi un local on poder dur a terme la seva activitat “com varen prometre en el programa electoral”.

En aquest sentit, cal recordar que ara per ara aquesta associació fa ús d’aquest edifici de Can Real gestionat per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). El problema rau en el fet la gent gran de Petra només pot anar-hi els horabaixes i caps de setmana i no pot usar la cuina ni el despatx. A més, l’IMAS ja els ha comunicat que el mes d’octubre han de deixar d’usar l’edifici perquè acaben contracte i no es pot renovar.

Davant aquesta situació, el batle de Petra, Salvador Femenias, ha informat que “demanarem audiència amb la consellera de Famílies i Afers Socials o amb la presidenta del Govern balear, Marga Prohens si fa falta per reclamar que ens tornin Can Real”. “Aquest edifici es va fer per a la gent de Petra i així ha de ser novament”, ha apuntat el batle qui ahir va informar Bartomeu Duran de les seves intencions.

Femenias explica que en cas d’aconseguir que l’ús de Can Real sigui de Petra “l’Ajuntament en durà el manteniment i es destinarà tot l’edifici a la gent gran de Petra que en podrà fer ús en exclusiva”.

Ubicat en el carrer Hospital, 49 de Petra, Can Real acull el servei de promoció d’autonomia personal de l’IMAS des de 2016 en què es convertí sota la tutela del govern de les Illes Balears en un centre social. Abans, des de 2012 havia estat el local d’una de les dues associacions de la tercera edat que hi ha al poble.

Una altra de les alternatives que duia El Pi és fer una inversió a Ca ses Monges perquè aculli la seu de la gent gran. En aquest sentit, l’únic partit a l’oposició a l’Ajuntament de Petra, MÉS per Petra, va advertir en el passat ple que la inversió per al local de la gent gran ja s’hauria d’haver inclòs en els pressuposts de 2024.

Ara, abans d’emprendre cap despesa i davant les necessitats de la gent gran, l’Ajuntament de Petra aposta per recuperar l’ús i la gestió de Can Real.

Back To Top