Skip to content
ActualitatSencelles

Sencelles celebrarà les festes patronals de Santa Àgueda

santa àgueda
Foto: Es Capoll Llarg

L’Ajuntament de Sencelles ja ha donat a conèixer els actes que hi ha prevists per celebrar les festes patronals de Santa Àgueda. Així, entre aquest dimecres dia 31 i el pròxim 10 de febrer. (Clicau a la imatge per veure el programa)

Dins els actes prevists per aquests dies en destaca la desfilada de carrosses i comparses de Sant Àgueda. Una festa que serà dia tres a l’horabaixa i on grans i petits viuran l’esperit de l’alegria com si de la festa de carnaval es tractàs.

El diumenge ja serà el dia de la revetla de Santa Àgueda, un dia reservat per als balls de gegants, música dels xeremiers i la degustació de les ja conegudes mamelletes de Santa Àgueda, una pasta dolça que recorda el martiri al qual va ser sotmesa la Santa sencellera.

Aquest vespre, també serà el moment del correfoc amb els dimonis sineuers de la Cova des Fossar. A les 21 hores hi haurà la torrada i després ball de bot amb el grup local Qnarusa.

El dilluns, festa patronal, a les 10 les xeremies ja sonaran l’albada del dia de la festa, per després seguir amb la celebració de la missa solemne en honor a Santa Àgueda. Aquest també és el dia que Sencelles ret homenatge a la dona més major i a la més jove del poble.

Aquest mateix dia, a l’horabaixa, al local de persones majors de Sencelles hi haurà la vetlada de cançons, gloses i ximbombades.

La data més antiga de la celebració d’aquesta festa a Sencelles sembla que data del 1480, que és quan es va construir la capella de l’església que du el seu nom.

Back To Top