Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Misteri a Randa: qui amolla els coloms de les gàbies trampa de l’Ajuntament?

Gàbia trampa al campanar de Randa.

És la pregunta que es fan a Randa, el petit nucli de muntanya d’Algaida. Qui és que amolla els coloms? El fet és que algú allibera, d’amagat, els coloms capturats a les gàbies que col·loca des de fa un mes i mig l’Ajuntament d’Algaida en el campanar de la parròquia. L’objectiu és erradicar la plaga que fa malbé el campanar i les teulades de la Immaculada Concepció i del beat Ramon Llull.

Això passa des que l’Ajuntament d’Algaida va contractar els serveis de la Fundació Natura Parc per mirar de minvar la colònia de coloms que, com publicà aquest digital, s’ha convertit en un vertader problema en el nucli de Randa.

El sistema de captura, que té un preu de 15 € per exemplar agafat (2 € dia per manutenció, 5 € per l’eutanàsia i 8 € per a incineració), és senzill: es col·loquen gàbies amb menjar a punts estratègics com ara el campanar, els coloms hi entren i no poden sortir. Però a Randa el sistema no ha acabat de funcionar i sembla que no és per la perícia dels coloms. Cada setmana des de fa un mes i mig quan els operaris van a veure les captures de les gàbies les troben obertes, buides i sense menjar.

DESAPAREIX UNA CÀMERA

Davant aquesta situació, es va decidir col·locar una càmera sobre les gàbies per veure què passava amb els coloms. L’aparell de filmar enfocava just damunt les gàbies del campanar. Va desaparèixer. Algú, suposadament la mateixa persona que amolla els coloms, la va veure i la va llevar i ha continuat amb la seva activitat alliberadora d’animals.

La porta que puja al campanar està tancada amb clau. Però a Randa, tot i ser pocs habitants, molta gent té o en pot tenir una còpia. Per aquí van les investigacions. El cas està en mans de la Policia Local i de la Guàrdia Civil d’Algaida que fan feina per aclarir els fets.

Back To Top