Skip to content
ActualitatAlgaidaCulturaMaria de la Salut

Catalina Martorell presenta demà, a Maria, l’obra finalista del Premi Font i Roig

cat martorell
Martorell en una xerrada a Montuïri.

Demà de matí a les 12.00 del migdia el Casal de Cultura de Maria de la Salut la historiadora algaidina, Catalina Martorell Fullana, presentarà Els orígens del republicanisme i el primer moviment obrer a Mallorca (1849-1868), obra finalista del IX Premi Font i Roig d’assaig 2023 editat per Lleonard Muntaner, Editor amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maria de la Salut.

A l’acte hi intervindran l’autora Catalina Martorell, el coordinador del premi Font i Roig d’assaig 2023, Antoni Gelabert, l’editora Maria Muntaner i el batle de Maria, Jaume Ferriol.

Catalina Martorell Fullana va néixer a Algaida el 1984. És doctora en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves investigacions giren entorn del republicanisme, l’anarquisme i el feminisme del segle XIX i principis del segle XX a les Illes Balears. És autora de Temps de revolució. El republicanisme federal andritxol durant el Sexenni Democràtic (1868-1874), que va ser guardonat amb el Premi Pere Ferrer d’investigació 2013; i d’Anarquisme i lliurepensament a Menorca (1898-1923). Martorell també ha fet diferents col·laboracions amb Tot Pla, com La Primera República als pobles del Pla de Mallorca o Magdalena Cifre Cerdà, la primera batlessa de Mallorca.

Back To Top