Skip to content
ActualitatSineu

MÉS per Sineu qualifica “d’insostenible” la situació de l’escoleta Sa Rota

L’agrupació local de MÉS per Sineu, a l’oposició, ha qualificat “d’insostenible” la situació que viuen aquests dies a l’escoleta municipal Sa Rota “a causa de la falta de personal educatiu. Consideram que aquesta situació s’hauria pogut evitar si l’equip de govern hagués donat resposta a les peticions de l’AFA i hagués actuat amb més previsió”.

La situació del centre de 0 a 3 anys ja el van denunciar les famílies del centre a aquest digital i ara els nacionalistes de Sineu han emès un comunicat on expliquen que “d’ençà que va començar aquest curs escolar el nombre d’infants matriculats s’ha incrementat notablement, a diferència del nombre d’educadores que no només no ha augmentat, sinó que, proporcionalment s’ha vist reduït”. La regidora Maria del Mar Gayà, explica que “evidentment, totes les treballadores i treballadors tenen el dret de gaudir dels seus dies per assumptes personals o d’estar de baixa per motius mèdics. No obstant això, l’equip de govern no ha estat a l’altura i no ha proporcionat cap solució per cobrir aquestes absències previstes i justificades”.

Gayà diu que “ens consta que no és la primera vegada que el batle afirma, davant els requeriments de l’AFA, que tot està controlat i que s’està gestionant correctament el problema, però, de la mateixa manera ens respon a l’oposició davant qualsevol problemàtica que li presentem, passen els dies, les setmanes i els mesos i no es fa evident cap solució”. I afegeix que “en el darrer ple ordinari, es va presentar per via d’urgència i fora estar a l’ordre del dia, una addenda al conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament per sol·licitar l’auxili del SOIB a fi de promoure la difusió d’ofertes d’ocupació pública per seleccionar personal laboral temporal en certs supòsits, evidenciant una vegada més la improvisació de l’actual equip de govern”. MÉS va votar a favor per “no obstaculitzar encara més la situació de l’escoleta, però volem manifestar s’ha actuat massa tard i s’hauria pogut evitar amb una millor planificació i atenció a les peticions de l’AFA”.

Finalment, en el seu comunicat expliquen que “des de MÉS per Sineu volem reconèixer la feina que desenvolupa l’equip educatiu de l’escoleta. Un equip format per grans professionals que s’impliquen i dediquen tots els seus esforços i MÉS. Esperam que l’equip de govern reaccioni i faciliti la
seva feina i asseguri el bon servei per als infants de Sineu”.

Back To Top