Skip to content
ActualitatDestacatSineu

Les famílies de l’escoleta de sa Rota de Sineu molestes per la manca de mestres

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escoleta Sa Rota de Sineu ha mostrat el seu malestar davant la situació que viuen a l’escoleta de 0 a 3 anys. Les famílies, en un comunicat han assenyalat que “en el curs passat hi havia una tutora per cada aula més una mestra de reforç i la directora. Aquest any, el nombre d’alumnes és el doble que el curs anterior, i encara que ja sabien que la mestra de reforç acabava el contracte a l’octubre i l’Ajuntament no va fer res per resoldre la falta de personal. Per això, des de l’AFA vam sol·licitar una nova mestra reforç, ja que per llei n’hi hauria d’haver almanco dues”.
Ja dins el mes de novembre assenyalen les famílies del centre “vam tenir una reunió amb l’Ajuntament i la direcció del centre on vam saber que la Borsa de Treball és de fa molts d’anys, tot i això, no n’han obert una de nova ni han convocat noves oposicions”.

Després d’això, el passat dia 10 d’aquest mes va començar una nova mestra de reforç, la qual va acabar dia 13 perquè només li oferien un contracte de mitja jornada.

Actualment, afegeixen les mares i pares, “a l’escoleta hi ha quatre aules, però només tenim tres tutores, ja que una d’elles està de baixa, que ja estava prevista i tampoc es va fer res per cobrir-la i no esperar que la directora, a més de les seves funcions hagi de substituir la tutora que falta i fer de reforç”.

Finalment, des de l’AFA assenyalen que “per tots aquests motius pregam obtenir una resposta i esperam que per part de l’Ajuntament es faci tot el que puguin per solucionar aquesta precària situació al més aviat possible”.

sa rota sineu

AJUNTAMENT

Per la seva banda, Tot Pla ha consultat amb el batle de Sineu, Tomeu Mulet sobre la situació que viu l’escoleta. Mulet ha reconegut aquest problema i ha assenyalat que “tant la direcció del centre com les famílies coneixen la situació que hi ha. Ens hem trobat que la persona que va renunciar al cap de tres dies era la darrera del borsí i ara no podem agafar ningú mentre no tenguem un borsí nou i tampoc el podíem començar a fer fins que no haguéssim esgotat aquest”.

Mulet afegeix que “estam fent feina per solucionar aquesta situació en el menys temps possible i lamentam aquests moments també agreujats per situacions imprevisibles com la baixa d’una de les mestres”. Mulet explica que en el cas de la mestra que sols va estar tres dies el motiu no va ser la mitja jornada. “En aquest cas la vam contractar per les hores que ens van dir des de direcció, però li va sortir una feina més a prop de casa seva, ja que fins i tot vam contemplar oferir jornada completa, però no era aquest el motiu de la seva partida”.

El batle de Sineu també recorda que fins al passat mes d’octubre va haver-hi una persona de reforç dins el programa de Joves Qualificats, “això crec que és bona mostra de què ens preocupam per l’escoleta i el seu funcionament”, diu Mulet.

Finalment, Mulet assenyala que “els infants en tot moment estan ben atesos i les famílies no s’han de preocupar en aquest sentit”.

Back To Top