Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els centres de dia d’Algaida i Petra obriran els diumenges i festius

La presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual; el gerent, Joan Cifre, representants de l'empresa i tècnics del servei.

Els centres d’estades diürnes d’Algaida i Petra que gestiona la Mancomunitat Pla de Mallorca ampliaran el seu horari de servei i obriran els diumenges i festius.

Aquesta ampliació dels horaris és una de les novetats més importants del nou contracte de gestió adjudicat per 4 anys. D’aquesta manera, els centres de dia donaran servei tots els dies de l’any manco el Diumenge de Pasqua, el dia de Nadal i el dia de Cap d’Any, “el que suposarà que les famílies del pla veuran augmentada la seva possibilitat de conciliació”.

Així mateix, s’incrementen les hores d’obertura amb un horari d’atenció al servei d’estades diürnes dels centres de dia de la Mancomunitat que serà de les 8:30 h a les 19:00 hores, de dilluns a diumenge. Actualment l’horari és de 9.00h a 18.00h.

La nova empresa és Mimara Residencial, S.L., de Tarragona i s’ha adjudicat la gestió del dos centres de la comarca per un total de 3.327.958,40 euros els propers quatre anys, fet que suposarà una despesa de 831.989,60€.

Axií mateix, apunten que com a la gestió del servei de residus de la mancomunitat, els centres de dia s’han vist afectats per la pujada de salaris que preveu el primer Conveni Col·lectiu de les residències i centres de dia privats de les Illes Balears aprovat fa diversos mesos. En aquest sentit, el servei costarà 200.000€ més a l’any, ja que actualment el cost és de 630.000€ anuals.

Des de la Mancomunitat Pla informen que l’adjudicació a aquesta empresa s’ha realitzat tota vegada que ha estat la única licitadora que s’havia presentat al procés i després de resoldre els diversos recursos que l’actual prestatària del servei havia interposat a la licitació.

Cal recordar que la Mancomunitat Pla es fa càrrec del transport dels usuaris des dels seus domicilis fins als centres de dia d’Algaida i Petra amb les quatre furgonetes adaptades de què disposa per realitzar el servei.

NOUS CENTRES A PORRERES I MARIA

Ben aviat la comarca del Pla comptarà amb un nou centre de dia a Porreres. Aquest però serà gestionat directament per l’Ajuntament porrerenc que és l’únic integrant de la Mancomunitat Pla que no té els serveis socials mancomunats. Com va publicar aquest digital la setmana passada hi ha queixes entres els potencials usuaris del servei al municipi, atès que s’anuncià que estaria enllestit el passat mes d’abril i no s’acabà fins al mes de setembre. Ara ha de sortir a licitació. Les 30 places, de les quals Porreres en tendrà 5 per a urgència social de gent del municipi, s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

El que sí serà gestionat per la Mancomunitat serà el que està previst construir a Maria de la Salut. A les acaballes del passat mandat la Conselleria d’Afers Socials i l’Ajuntament de Maria de la Salut signaren un acord per a la construcció del centre de dia de 30 places que costarà 1,1 milions d’euros.

Back To Top