Skip to content
Actualitat

Tot Pla s’uneix a la família de Premsa Forana

premis premsa forana

El passat dissabte 28 va tenir lloc l’assemblea anual de l’Associació de la Premsa Forana. La trobada va servir per acceptar l’entrada de Tot Pla com a un membre més de l’entitat.

Segons s’explica des de la junta durant l’acte es va donar compte de les trobades que s’han fet amb la resta d’entitats i associacions de premsa de proximitat (local i comarcal d’arreu de l’estat espanyol. I de les passes que s’han fet en el sentit de poder rebre part de les campanyes publicitàries institucionals que posa en marxa el govern central. També s’han exposat vies de col·laboració entre els nostres associats i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Illes Balears (AMIC Illes Balears).

Així mateix, hem retut un petit reconeixement a Antoni Ferrer, director de la revista Perlas y Cuevas, una de les publicacions fundadores de la nostra associació i que publicarà el seu darrer número aquest desembre després de 63 anys en actiu.

A més del nostre diari digital també s’acceptà l’entrada de la revista digital de Manacor 07500.

junta premsa forana

Pel que fa als Premis Periodístics Propostes del jurat pels premis Manel Ferrera (SPIB), Magda Cortès (IB3 Ràdio) i Joana Solivellas (Ràdio Pollença) varen decidir concedir els següents premis:

Entrevista:
Guanyador: Ressò: El pitjor buit d’una mare: la mort del seu fill Conversa amb n’Antònia Monserrat. Autora: Antònia Sitjar Valls
Finalista: Cap Vermell: Entrevista a Colau Nadal, el “nostru” pa de cada dia
Finalista Arròs amb salseta: Carla Orantes: De l’Astrologia Terapèutica i els seus fins
Finalista: Dies i coses. Testimoni de l’eixida d’Oleg Vovchok en un comboi d’ajuda humanitària a la frontera ucraïnesa

Fotografia:
Guanyador: Bona Pau: LLÀGRIMES DE CAMPANAR . Fotografia: Joan Biel Arbona Fornès
Finalista: Cap Vermell: FOTOGRAFIA DOMINICAL 7 / 41 / SON MOLL Fotografia: Joan Sans
Finalista: Fent Carrerany: PORTADA Fotografia: Joan Gelabert Mas.

Opinió:
Guanyador: Fent Carrerany: Editorial
Finalista: Dies i Coses: Sobre les lectures de secundària els anys vuitanta i el fet de llegir Autor: Montserrat Alcaraz Vich
Finalista: Sa Sella: La Plaça de la Vila, més que un espai Autor: Antoni Vallés i Perelló

Reportatge:
Guanyador: Díngola: LA DARRERA PLORADORA DE SINEU de Joan Vanrell i Torelló
Finalista: Fent Carrerany: EVOLUCIÓ DE LA VIDA PAGESA: DELS GRANS CANVIS A LA MORT DEL MÓN RURAL TRADICIONAL de Bartomeu Pastor Sureda
Finalista: Coanegra: N’APOL·LÒNIA ENCETARÀ AMETLLES ALS ANTIGONS Text: Mateu Ramis Canyelles i Miquel Frontera Serra. Fotografia: Miquel Frontera.

Cal recordar que cada cadascun dels treballs premiats –un per a cadascuna de les quatre modalitats- estarà dotat amb 300 euros, i un diploma acreditatiu. Els dos finalistes de cada categoria tindran un diploma i un premi de 50 euros. La Junta directiva, i a petició del Jurat, ha decidit atorgar un premi finalista més a la categoria d’Entrevista per la qualitat dels treballs presentats.

Podeu consultar tots les opinions, les entrevsistes, les fotografies i els reportatges premiats al web www.premsaforana.cat

Back To Top