Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El PI exigeix la neteja “urgent” dels torrents

torrents bruts PI

El portaveu del PI al Consell Insular de Mallorca i batle de Costitx, Antoni Salas, ha presentat una moció per reclamar al Govern que “creï i posi en marxa, amb urgència, un pla per a la neteja de torrents a les Balears”. “Ara que venen èpoques de pluges, estam cansats que els veïnats que viuen a prop de torrents estiguin espantats perquè veuen que els llits dels torrents estan bruts i perilla que es desbordin”, diu Salas. Recordem que el costitxer ja va reclamar millorar la neteja dels torrents del municipi.

Juntament amb el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, i altres regidors de Sencelles i Costitx, Salas ha visitat un tram del Torrent Solleric, al seu pas pel municipi senceller. Allà han pogut constatar que “aquest és un exemple del que passa a tots els torrents de Mallorca”, ha dit Salas, “hi ha branques, brutor i ningú se’n fa càrrec”. “Els torrents estan bruts, plens de branques i herbes i, ara que arriba l’època de pluges, provocarà desbordaments i desgràcies”.

No hi ha un pla, ni unes directrius concretes de com i quan s’han de netejar els torrents. És un autèntic despropòsit perquè després arriba la tardor, les pluges i els veïnats que hi ha les zones properes als torrents estan angoixats per si es desborden o no”, ha afirmat el conseller insular del PI.

“Per això, demanam que posin els recursos i mitjans necessaris per dur a terme una pla per netejar els torrents i que es dugui a terme. S’ha de tenir uns sistemes de desbrossament i manteniment i que aquests es duguin a terme cada cert temps” ha conclòs Salas.

Per la seva part, el batle de Sencelles ha assegurat que “després som els ajuntaments qui hem d’aguantar les queixes i temors dels veïnats. No hi podem fer res perquè les competències són del Govern i si ens ficàssim a netejar el torrent en acabar encara tendríem problemes per haver fet el que ells haurien de fer”.

Back To Top