Skip to content
ActualitatCostitxDestacat

Malestar a Costitx per la neteja “deficient” del torrent

torrents

El batle de Costitx, Antoni Salas, ha mostrat, a través de les xarxes, el seu malestar amb el Govern per la “deficient neteja dels torrents” del municipi.

Salas explica que en el cas del seu municipi s’han tallat les branques i arbres joves que hi havia dins el llit del torrent, però que les branques talades s’han deixat assecar dins el mateix torrent com és veu a la fotografia que el mateix batle de Costitx ha adjuntat a les xarxes socials.

torrent

El costitxer i conseller insular pel Pi al Consell de Mallorca assenyala que “estam preparant, a escala de partit, com a Pi, una moció per presentar al Consell de Mallorca i que aquesta institució ens ajudi els municipis a pressionar al Govern per a fer una bona neteja dels torrents”.

“El Pi és una força municipalista, que precisament per aquest fet recull de primera mà les queixes dels ciutadans dels pobles”. “Ara s’està fent la campanya de neteja dels torrents que nosaltres pensam que fins i tot s’ha de fer abans, al arribar el setembre ja hauria d’estar acabada”. Salas explica com “a més aquesta neteja que es fa, almenys en el cas de Costitx, la podem qualificar de deficient. S’ha fet la neteja de branques, però totes han quedat tallades dins el llit del torrent”. Aquest fet, ja ha causat el malestar dels veïns de Costitx que s’han dirigit a la Sala per mostrar la seva preocupació. “Si hi ha una torrentada totes aquestes branques s’acumulen davall els pontets i poden fer taps i provocar el desbordament d’aquests torrents. Amb els danys materials que pot ocasionar als veïnats i amb una gran impotència als responsables del municipi, ja que la gestió i manteniment d’aquests torrents és del Govern balear”. “És a dir nosaltres quedam al marge, però som a qui arriben totes les queixes”, afegeix Salas.

Finalment, Salas diu que “també cal fer incís amb els marges dels torrents i les antigues torrenteres. És imprescindible que hi hagi per part del Govern la sensibilitat per mantenir nets aquests espais”.

torrents

GOVERN

La Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua ha fet un comunicat aquests dies assenyalant que “la campanya de neteja i conservació dels torrents a cobert un total de 72,3 quilòmetres a totes les Illes i al llarg d’aquest any 2023″. Pel que fa a Mallorca les xifres del Govern assenyalen que “s’ha actuat sobre 57.103 metres lineals, amb treballs distribuïts en tres zones: Tramuntana, on s’han netejat 21.107 metres; la zona Central, on s’ha treballat sobre 18.360 metres; i el Llevant, on s’han netejat 17.636 metres”.

Back To Top