Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Encaminades però llunyanes les ampliacions dels saturats IES de Sineu i Porreres

La tramitació de la més que necessària ampliació dels dos instituts del Pla de Mallorca, el de Sineu i el de Porreres, va fent petites passes.

D’una banda, el ple de l’Ajuntament de Porreres va aprovar l’expedient d’expropiació dels terrenys necessaris per a poder dur a terme l’ampliació de l’IES Porreres, centre de referència dels estudiants de secundària de Porreres, Montuïri i Vilafranca.

El valor dels terrenys rústics que s’expropiaran ja ha estat comunicat als cinc propietaris que ara han d’estudiar i dir si estan d’acord amb el preu que se’ls pagarà. En cas d’oposar-s’hi, serà el tribunal de preu just qui tendrà la darrera paraula i dirà quina quantitat ha de pagar l’Ajuntament per aquestes expropiacions.

Concretament, s’expropien 6.159 metres quadrats. D’aquests 4.626 són per equipaments i 394 per aparcament.

En principi, l’iES Porreres té concedit el batxiller de la passada legislatura. En aquest sentit, els nous titulars de la Conselleria d’Educació no s’han pronunciat sobre si es mantindrà amb aquesta ampliació dels estudis. Sigui com sigui, l’ampliació és una necessitat urgent vist el col·lapse que pateix l’IES. La comunitat educativa i pares i mares dels tres municipis faran passes per reclamar als nous titulars d’Educació del Govern perquè accelerin els tràmits per a trobar una solució a la saturació de l’institut.

El centre, obert per 270 alumnes, en té actualment 570. El centre disposa de 4 aules prefabricades i direcció en reclama una altra. La resta d’espais han estat ocupats i reconvertits.

IES SINEU

Pel que fa a l’IES Sineu, -centre de referència d’Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria, Petra, Sant Joan i Sencelles- la Conselleria d’Educació i Universitats ha anunciat que inclourà en el pressupost de la Comunitat Autònoma de 2024 una partida per a la redacció del projecte d’ampliació.

El creixement es farà cap uns terrenys rústics de la part posterior de l’institut. L’ampliació és important des d’un punt de vista estructural, però ho serà també pel que fa a oferta acadèmica.

El projecte preveu una ampliació del centre amb la construcció de vuit aules, dos tallers de formació professional, una sala de professors, un espai per a departaments didàctics i banys.

Dels dos instituts, el que sembla que té l’ampliació a tocar és el de Sineu. De fet, el Govern de les Illes Balears concedí l’interès autonòmic al projecte el passat mes de gener de 2023. Construït per 400 alumnes, la seva capacitat després d’una ampliació el 2008 era de 600 escolars. Avui en 1.100.

Segons informà en el seu moment el director del centre, Rafel Crespí, el calendari previst inicialment amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional (legislatura passada) fitxava la inauguració i estrena d’aquesta ampliació pel curs 2025-2026.

MAPA ESCOLAR DEL PLA DE MALLORCA

El mapa escolar del Pla de Mallorca està damunt la taula de la Conselleria d’Educació. De fet, tot i que es duguin a terme aquestes dues ampliacions tota la comunitat educativa està d’acord en el fet que la comarca necessita un nou institut.

La passada legislatura es signà un protocol per impulsar la creació d’un nou IES a Algaida entre l’Ajuntament d’Algaida i la Conselleria. Actualment els alumnes d’Algaida s’han de desplaçar a l’IES Llucmajor.

Back To Top