Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Comença la caça de tords, cegues, perdius o tórtores

cega i cans parats
Tres cans parats davant un cega camuflada entre les roques.

La direcció Insular de Caça del Consell de Mallorca ha anunciat per avui l’obertura de la veda general a Mallorca. Fins ara hi havia la mitja veda que sols autoritzava la caça d’algunes espècies.

Així a partir d’avui, a més de les espècies autoritzades a la mitja veda, conills, guàtleres… s’hi afegeixen la resta d’espècies caçables. El tord, la perdiu i la cega, entre d’altres. També ja es poden caçar el colom salvatge i la tórtora turca, dues espècies que fins fa dos anys es podien caçar durant la mitja veda.

Els dies hàbils de caça amb escopeta als vedats són els dimarts, dijous, dissabte, diumenge i festius nacionals i/o autonòmics. Per a la modalitat tradicional de filats a coll, són els dilluns, dimecres, divendres, dissabte, diumenge i festius nacionals i/o autonòmics.

La caça als terrenys lliures està permesa sempre que el municipi s’hagi acollit al pla marc. Els dies hàbils són els dijous i dissabte, excepte per a la caça amb filats, que són els mateixos dies que als vedats.

Aquest període de veda general acaba el darrer diumenge de gener, dia 28, excepte la caça del conill i la llebre amb falconeria i cans llebrers, que finalitza dia 3 de desembre. La caça del conill es pot prorrogar fins al 31 de desembre, amb autorització expressa del titular del vedat.

La caça de la perdiu amb reclam comença dia 31 de desembre i acaba el darrer diumenge de gener, excepte amb autorització expressa del titular, que es pot prorrogar fins a dia 10 de febrer i, en aquests casos, de dia 29 de gener a 10 de febrer es pot caçar tots els dies de la setmana.


La caça del tord, amb la modalitat tradicional de filats, acaba dia 10 de febrer i, de dia 29 de gener a 10 de febrer, es pot caçar tots els dies de la setmana.

Back To Top