Skip to content
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Prop del 4% dels turistes que venen a l’illa pernocten en el Pla de Mallorca

No aconseguir més turisme sinó de més qualitat perquè, precisament, l’objectiu del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) és millorar la qualitat de vida i la coexistència entre aquesta activitat econòmica i les persones que resideixen a la comarca. Aquest és el resum que s’abstreu de la jornada celebrada per donar a conèixer els avenços i estat de l’esmentat pla pel qual la Mancomunitat Pla de Mallorca varen rebre una subvenció de 3 milions d’euros de Fons Europeus Next Generation.

La jornada va tenir lloc a l’agroturisme Treurer d’Algaida a la qual hi assistiren batles i batlesses i també altres representants i tècnics municipals dels 14 municipis que integren la Mancomunitat Pla de Mallorca.

De les 25 actuacions previstes en el PSTD ja se n’han licitat 14. És a dir, el pla que ha d’estar executat al 100% el mes de desembre de 2024, està ara en un 55%. En el transcurs de la jornada algunes empreses que han guanyat les licitacions públiques per dur a terme algunes de les iniciatives del Pla han donat a conèixer la feina realitzada fins ara.

Així, l’empresa encarregada del Pla Estratègic de Turisme del Pla de Mallorca (Global Consultoria Turística SL) aportà algunes dades comparatives del turisme en el Pla respecte a la resta de l’Illa. Jorge Vallina, fundador i CEO d’aquesta empresa informà que “el 3 i el 4% de turistes que venen a Mallorca pernocten en el Pla de Mallorca”. Així mateix apunta que el Pla té un percentatge més elevat de turistes nacionals, un 25’6% per un 74’4% d’internacionals, en comparació a la resta del territori insular on està situat en un 14,8 el nacional per un 84,8 l’internacional. Amb tot, Vallina va deixar clar que l’objectiu de la comarca amb la posada en marxa d’aquest pla no ha de ser incrementar l’activitat turística sinó millorar-la, és a dir, que sigui de “més qualitat, més sostenible i respectuosa amb l’entorn”.

La jornada fou presentada per la presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, qui destacà que “el pla és un exemple de bona feina conjunta entre administracions que tenim objectius comuns”. Hi assistí el conseller de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez; el director insular de Turisme del Consell, Pedro Mas i el director general de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern balear, Josep Aloy.

MANIFEST DE TURISME SOSTENIBLE

A la finalització de la trobada els assistents signaren un “Manifest de Turisme Sostenible” amb motiu de la celebració, avui, dia 27 de setembre del Dia Mundial del Turisme que va néixer per a conscienciar sobre la importància del turisme per aconseguir un desenvolupament sostenible.

Amb la signatura del document “els batles i batlesses del Pla de Mallorca compartim el següent Manifest que posa les bases per fer feina en turisme sostenible, innovador, intel·ligent i responsable pel Pla de Mallorca”.

Així el primer punt de l’extens manifest declara que “entenem que el Pla de Mallorca és un territori amb una identitat que representa els valors més tradicionals de l’essència mallorquina, que té un patrimoni cultural i natural que s’ha de protegir i que no prioritzam el creixement turístic, sinó l’ordenament de l’activitat i la qualitat de vida de la població local”.

Back To Top