Skip to content
ActualitatSencelles

La Somerada, Sencelles acomiada les someres que han fet el torrent net

someres sencelles

Fa uns mesos arribaren a Sencelles una guarda de someres per a realitzar la neteja del torrent de Solleric. Hi foren els alumnes de l’escola de Can Bril, els que les batiaren amb els noms de na Tòfola, na Xisca, n’Estrella, na Kika i na Lluna. Ara passat l’estiu i amb el torrent net i preparat per a rebre possibles pluges el poble de Sencelles ha organitzat ‘La Somerada’, una festa de comiat i d’agraïment a aquestes cinc someres que han fet el torrent net.

Serà aquest cap de setmana quan s’acomiadarà a les cinc someres mallorquines del torrent. Ara, els animals passaran l’hivern lluny dels torrents i s’espera que a la primavera les cinc mateixes protagonistes puguin tornar a la vila.

Per aquesta Somerada s’han previst diferents activitats. Així el divendres seran els infants del CEIP Can Bril els que visitaran els animals al seu lloc de feina, al jaç del torrent.

Per dissabte, dia 23, al mercat, a les 10 hores hi haurà contacontes de someres mallorquines i la III Trobada d’intercanvi de llavors.

El diumenge, dia 24 a l’horabaixa serà el moment d’acomiadar els animals. A les 17 h al pont del torrent del camí de Binialmara, hi haurà la trobada per dir adeu a les someres. Hi haurà els xeremiers, capgrossos i els menescals. Més tard es farà un passacarrers amb les someres. I a les 18 hores hi haurà ball de bot a la plaça de la Vila. A les 19 hores, el grup Toc de Crida farà un concert de música folk d’arrel. És un grup integrat per Pau Mas, Sara Mingolla, Benjamí Salom, Miquel Amengual, Joan Vàzquez i Pablo Alegria.

someres sencelles

Back To Top