Skip to content
ActualitatDestacatSencelles

Una guarda de someres netejarà el torrent de Solleric al seu pas per Sencelles

someres sencelles

Aquest dissabte dia 24 de juny tot el poble de Sencelles està convidat a rebre les someres que han de netejar un tram del torrent de Solleric. Seran cinc les someres que han de netejar el torrent des del Pou major cap al llogaret de Jornets.

Segons explica el regidor de Medi Ambient, Joan Rigo, la proposta recull la iniciativa ja posada en marxa fa uns anys a Esporles i que allà serveix per fer el tram urbà del torrent. Rigo assenyala que “en el nostre cas no tenim cap tram urbà i, per tant, no ens correspon a l’Ajuntament duu a terme aquesta tasca, però, volem ampliar i demostrar que es pot millorar la feina que fan les administracions amb les someres de tota la vida”. Rigo afegeix que “no ha estat una tasca fàcil, ja que hem hagut d’obtenir el permís de la direcció general de Recursos Hídrics. Ells enviaren els tècnics per veure la zona i analitzar les plantes que hi ha dins el llit del torrent”.

Un cop aconseguit el permís, Rigo explica que és un grup de veterinaris que de manera altruista ha aportat les someres per a dur a terme la neteja. “Darrere aquesta iniciativa -assegura el regidor- també hi ha una ajuda a recuperar la raça de somera mallorquina. Amb l’objectiu de divulgar aquest animal fa uns dies els encarregats dels animals acudiren al CEIP Can Bril a explicar l’origen i la tasca que ha fet aquest animal dins la societat mallorquina al llarg dels anys.

Foren les nines i nins de 6è, 5è i 4t del CEIP Can Bril, qui aprofitaren la presentació dels animals per elegir el nom de cada un dels animals. Després de la votació van quedar batejats amb els noms d’Estrella, Tòfola, Kika, Xisca i Lluna.

Ara, el matí del dia de Sant Joan, a les 9.30 h es partirà cap al Pou Major, on a les 10.00 h s’ha previst la rebuda de les someres.

someres sencelles
Els alumnes de Can Bril elegiren el nom de les someres.
Back To Top