Skip to content
ActualitatDestacatVilafranca

Cada habitatge de Vilafranca pagarà 50€ més de taxa de fems a l’any per voluminosos

Cada habitatge de Vilafranca pagarà 50€ més cada any en concepte de taxa de retirada de residus voluminosos. El ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar una modificació de l’ordenança de recollida i tractament residus voluminosos de l’empresa del servei públic de gestió d’aquests residus.

La modificació de l’ordenança fou aprovada amb els vots a favor dels sis regidors de l’equip de govern (PxP) mentre que els cinc de l’Assemblea per Vilafranca hi votaren en contra.

El batle de Vilafranca, Monserrat Rosselló, justificà la pujada, que s’aplicarà l’any vinent, en el fet que la taxa és deficitària. “Ha vengut gent i tira mobles i cada setmana hem de fer un viatge o dos cap a MAC insular de mobles, de coixins, de plàstics, etc”. Rosselló afegí que “encara devem 120.000€ (en referència a un antic deute amb la Mancomunitat) i de cara a l’any que ve volem tornar a quedar empatats i hem posat aquesta tarifa”.

Des de l’Assemblea per Vilafranca varen votar en contra de la pujada. “El que necessita Vilafranca és una millor gestió del servei de fems, del punt verd i del reciclatge amb la visió de qui més rebuig genera més paga i no pagar justos per pecadors”, han apuntat a les seves xarxes socials. En el ple, el regidor de l’AxV, Pau Palou, va dir “no entenc que hagem de pagar més tots els vilafranquers per uns suposats números”.

El batle contestà que “els números no seran suposats”, en referència a un informe econòmic justificatiu. Així mateix insistí en el fet que “és una pujada de la taxa de fems, no podem augmentar més el deute“.

Back To Top