Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

Nou projectes elegits amb els pressuposts participatius de Santa Eugènia

santa eugènia

De les 19 propostes que tenien per elegir els veïns de Santa Eugènia en els Pressuposts Participatius i que, per tant, sorgiren a proposta seva, en van presentar un total de 44, finalment han estat nou les elegides per a dur a terme aquest any vinent amb el total de 35.000 euros que havia posat l’Ajuntament a la seva disposició per executar projectes pel poble.

Pressuposts participatius

L’equip de govern socialista de l’Ajuntament taujà va aprofitar els dies de les festes per a divulgar i donar a conèixer les 19 propostes finalistes entre els veïns. Fins i tot els qui havien proposat els projectes els pogueren explicar i defensar davant la resta de veïns.

Ara un cop han acabat les votacions, s’han conegut els resultats i s’han quadrat els projectes amb els 35.000 euros disponibles han estat aquests nou els projectes elegits.

1. 𝗠𝗶𝗹𝗹𝗼𝗿𝗮 𝗮𝗽𝗮𝗿𝗰𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀

Categoria: Urbanisme / Mobilitat

Descripció de la proposta:

En vista del problema d’aparcament del poble en general, es proposa el repintat de places d’aparcament en diverses zones del nucli urbà. Tot amb l’objectiu de maximitzar les places i que tots els veïns i visitants del poble es puguin beneficiar.

Pressupost: 3.000 €

2. 𝗘𝗻𝗹𝗹𝘂𝗺𝗲𝗻𝗮𝘁 𝗽𝘂́𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗡𝗮𝗱𝗮𝗹

Categoria: Festes

Descripció de la proposta:

Es proposa canviar l’enllumenat públic al Nadal a causa del seu deteriorament. Es beneficiaria tota la ciutadania.

Pressupost: 10.000 €

3. 𝗦𝗲𝗴𝗼𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗺 𝗮𝗿𝗿𝗮𝗺𝗯𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗼𝗻𝗰𝘀 𝗱𝗲 𝗹𝗹𝗲𝗻𝘆𝗮

Categoria: Urbanisme

Descripció de la proposta:

L’objectiu de la proposta és donar continuïtat a una de les propostes guanyadores de l’any passat. Consisteix a allargar l’arrambat de troncs de llenya que s’ha fet al camí de Ses Olleries, perquè les persones que hi caminen ho puguin fer amb major seguretat i confiança. En concret, al tram que va des de la Cova de Lourdes fins a les barreres del Pou Mitjà.

Pressupost: 14.500 €

4. 𝗠𝗶𝗹𝗹𝗼𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝘀𝗲𝗻𝘆𝗮𝗹𝗶𝘁𝘇𝗮𝗰𝗶𝗼́ 𝘃𝗶𝗮̀𝗿𝗶𝗮

Categoria: Mobilitat

Descripció de la proposta:

Es proposen una sèrie de mesures per millorar la seguretat a les zones urbanes i als seus accessos, per tal que es beneficiïn tots els residents a Santa Eugènia i llogarets. En concret, es proposa millorar la senyalització viària amb senyals de trànsit reglamentàris i dissuasives: límit de velocitat a 30 km/h, senyals de perill nins, senyals de prohibició del pas a vehicles pesants de més de 3,5 TM en els accessos principals, així com col·locar dos miralls que millorin la visibilitat en dos punts negres situats en corbes de les carreteres d’accés amb baixa visibilitat del trànsit en sentit contrari.

Pressupost: 550 €

5. 𝗙𝗲𝗶𝗺 𝘁𝗲𝗮𝘁𝗿𝗲!! 𝗨𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗱’𝗮𝗿𝘁𝘀 𝗲𝘀𝗰𝗲̀𝗻𝗶𝗾𝘂𝗲𝘀 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗱𝗲𝘀 𝗮 𝗹’𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝗰𝗶𝗼́ 𝗶𝗻𝗳𝗮𝗻𝘁𝗶𝗹 𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮̀𝗿𝗶𝗮

Categoria: Cultura

Descripció de la proposta:

El projecte és una proposta d’apropar el teatre en la seva dimensió pràctica a les aules del CEIP Mestre Guillemet, adaptant els continguts als cursos educatius que vulguin participar en el projecte. La proposta és fer tres sessions de teatre amb cada curs (perquè ho experimentin encara que sigui com a presa de contacte), i crear o adaptar una peça escènica amb un dels cursos de primària, on es treballaria de forma més continuada i amb profunditat. El poble té una mostra d’arts escèniques de molta significació, i la idea és que els nins i nines del poble experimentin amb les eines del teatre i tot el que aporten en la pràctica educativa el que tenen possibilitat de veure com a espectadors una vegada a l’any.

Pressupost: 2.400 €

6. 𝗠𝗶𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗲𝘁𝗲𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗦𝗲𝘀 𝗖𝗼𝘃𝗲𝘀

Categoria: Mobilitat

Descripció de la proposta:

Posar un mirall doble per a sortir a la carretera principal des de Ses Coves. Facilitarà una millor incorporació. Es beneficiaran tant persones residents de Ses Coves i Santa Eugènia com els excursionistes i gent de pas.

Pressupost: 165 €

7. 𝗣𝗮𝗿𝗰 𝗶𝗻𝗳𝗮𝗻𝘁𝗶𝗹 𝗮 𝗦𝗲𝘀 𝗖𝗼𝘃𝗲𝘀

Categoria: Urbanisme

Descripció de la proposta:

Aprofitar l’espai disponible al Pou de Ses Coves per fer un parc infantil, fins on es pugui. També instal·lar un banc. Tots els ciutadans i ciutadanes i, especialment els més petits, es beneficiarien de la proposta. Actualment, Ses Coves no disposa de cap entorn amigable pels més petits.

Pressupost: 3.000 €

8. 𝗣𝗮𝘀 𝗲𝗹𝗲𝘃𝗮𝘁 𝗮𝗹 𝗖𝗮𝗿𝗿𝗲𝗿 𝗥𝗮𝗺𝗼𝗻 𝗟𝗹𝘂𝗹𝗹

Categoria: Mobilitat

Descripció de la proposta:

Col·locar un pas elevat al carrer Ramon Llull. El pendent del carrer fa que els cotxes vagin a molta velocitat, sent perillós pels vianants. A més, la corba impedeix veure si hi ha nins jugant al carrer. S’ha de tenir en compte que molts pares i mares van per aquest carrer per dur als seus fills i filles a l’escola. Es beneficiaria tot el poble i en especial els pares i mares.

Pressupost: 250 €

9. 𝗩𝗶𝗮𝗻𝗮𝗻𝘁 𝗲𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗲𝘁𝗲𝗿𝗮, 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮 𝗽𝗲𝗿 𝗹𝗮 𝘁𝗲𝘃𝗮 𝗲𝘀𝗾𝘂𝗲𝗿𝗿𝗮

Categoria: Mobilitat

Descripció de la proposta:

Col·locar rètols com es feia antigament de vianant en carretera circula per la teva esquerra!, ja que hi ha moltíssima gent que camina per la dreta de la carretera. (Camí de So na Rossa – Camí vell de Sencelles – carrer de Ses Monges – Carrer ses Alqueries – Cementiri – Camí de ses Coves – Carrer de s’estació – Alqueries – Camí de Ses olleries). Així es podran evitar accidents. Es beneficiaran tots els caminants de rutes saludables.

Pressupost: 800 €

Back To Top