Skip to content
ActualitatMaria de la Salut

El GOB reclama controls sonomètrics i un canvi d’ubicació al Rock’n’Rostoll de Maria

rockrostoll

El proper dissabte Maria de la Salut acollirà una nova edició del festival Rock’n’Rostoll. La festa és celebra a la finca de Son Perot fa 28 ençà. Però fa uns anys es declarà aquella àrea com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus. És per això que el GOB en reclama que no s’hi celebri.

“Des del GOB consideram que aquest espai és ambientalment inadequat per a la celebració d’una festa musical nocturna i multitudinària com aquesta, i per això l’any passat instàrem públicament a la seva reubicació. Tot i això, ni organitzadors ni Ajuntament han variat la seva posició”.

Els ecologistes consideren que “l’afluència a la zona de milers de visitants i l’emissió d’alts nivells de renou en horari nocturn genera unes molèsties que consideram no han estat convenientment avaluades (com pertoca legalment) i que afecten a les espècies que varen motivar la protecció d’aquest espai. Tot i que la Conselleria de Medi Ambient va elaborar l’any passat un informe favorable al festival, mantenim que ni la metodologia utilitzada ni la informació disponible són suficients per avalar que l’impacte és tolerable”.

Davant aquesta situació, el GOB insta a Medi Natural “a preveure un dispositiu per tal de realitzar el control sonomètric de la festa a l’espai ocupat i al seu entorn, i poder determinar així si es compleixen els requeriments de l’autorització i si la situació s’ajusta al l’estudi acústic i de repercussions que legalment s’ha hagut d’aportar. Igualment hem sol·licitat a Medi Natural els informes ambientals previs i necessaris emesos pels diferents departaments competents en matèria de protecció d’espècies i d’espais naturals”.

“Aprofitam per reiterar públicament als organitzadors del festival i a l’Ajuntament de Maria de la Salut que reconsiderin la ubicació cara a anys vinents, per tal de celebrar la festa a un espai de menor sensibilitat i grau de protecció ambiental”.

cartell2023 rockrostoll
Cartell de l’edició d’aquest any del Rock’n’Rostoll.
Back To Top