Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els trocejadors de garrova temen que minvi la recollida tot i l’augment de producció

L’Associació de Trocejadors de Garrova ha anunciat per enguany un augment de la producció d’un 30 % però a la vegada ha expressat el seu temor pel fet que minvi la recollida a causa de la manca de mà d’obra i l’enfonsament del preu del garroví.

Aquesta associació nascuda el 1979, està integrada per sis empresaris: Productos Fontanet, Llorenç Arrom, Can Robí, Jaime Adrover, Balesa y Productos Martín que junts gestionen aproximadament entre el 70% i el 80% del mercat de recollida de garrofa de Mallorca. En una roda de premsa celebrasa a la seu de PIMEM associació ha anunciat que la producció d’enguany serà d’entre 15.000 i 20.000 tones de garrova.

Des de l’associació expliquen que “la gran amenaça per a aquesta temporada està en la falta de mà d’obra que pugui haver degut a la caiguda del preu del garroví”. L’associació assegura que el preu del garroví respecte al preu de la garrofa s’alteri “depèn molt del comprador de goma i del mercat”.

En aquest sentit, la presidenta de l’associació, Juana María Verger, assegura que “avui dia tot apunta al fet que serà molt més baix que l’any passat i això condiciona molt la mà d’obra disponible per a la recollida de la garrova”. Verger afegeix que es pot donar la paradoxa que “amb més producció que l’any passat menys recollida amb les corresponents conseqüències que té per a les empreses del sector”.

La superfície de garrovers respresenta el 33% de la superfície nacional dedicada a la producció d’aquesta lleguminosa. Una altra dada que es destaca des de l’associació és que de les 33.679 hectàrees d’agricultura ecològica que hi ha a Mallorca la garrofa ocupa una extensió de 1.600 hectàrees. Espanya actualment produeix entre 80.000 i 100.000 tones sent la producció ecològica entre un 10% i un 15% del total.

Aquest digital en un recent reportatge ja va advertir sobre la possibilitat que molts de garrovers quedin enguany sense recollir a causa de la davallada del preu en comparació a les temporades anteriors.

Back To Top