Skip to content
ActualitatPorreres

Part del molí d’aigua des Pont de Porreres passa per ull

La vella construcció del molí d’aigua des Pont, al costat de la síquia de Banyeres, a la sortida de Porreres cap a Vilafranca va caure la nit del dimecres dia 9. Els operaris de carreteres del Consell de Mallorca van haver de senyalitzar l’esboldrec d’una de les cantonades de la caseta del molí. Aquest matí a primera hora ja s’havien retirat les pedres. L’esbaldreg no afecta a la zona del molí pròpiament dit i catalogada.

molí des pont

Aquesta construcció va ser ‘redescoberta’ el mes de gener de 2021 quan unes tasques de neteja de la síquia deixaren a la vista aquest bé etnològic catalogat. Aquesta construcció, en el futur ha de quedar integrada dins una zona verda adjacent a la nova ronda de circumval·lació que s’ha de construir. La petició d’aquesta zona verda, però havia vengut de la mà de MÉS per Porreres que, en el ple del mes de juny de 2020, havia demanat la recuperació d’aquest espai.

Segons explica avui la batlessa de Porreres, Xisca Mora, “aquest mateix matí hem visitat l’element i els tècnics han comprovat que la part esbaldregada no forma part del molí catalogat i protegit, així que hem pogut retirar les pedres”.

Des de l’Ajuntament de Porreres van iniciar les passes amb el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca per dur a terme la rehabilitació d’aquest bé etnològic municipal. Mora assenyala que “nosaltres ja teníem presentades al Consell de Mallorca, les ajudes per a les diferents fases de neteja i recuperació dels talaiots i això ens va impedir dur a terme la recuperació d’aquest espai. Creiem que el Consell de Mallorca ho hagués pogut fer, però tampoc va ser així. Ara, en una propera convocatòria del Consell, presentarem un projecte per a poder fer aquesta intervenció i recuperar aquest element patrimonial”.

Back To Top