Skip to content
Actualitat

El batle de Vilafranca comanarà una nova escultura del meló

El meló de Vilafranca esclatà.

El batle de Vilafranca té clar que comanarà una nova escultura del meló per a substituir en el mateix indret a la que ahir va rebentar i que no ha durat ni un any. Montserrat Rosselló considera que el municipi ha de tenir una escultura en homenatge al seu fruit més representatiu, però tampoc frisarà per fer la nova.

Consultat per aquest digital, el batle no es mostrà massa sorprès per la ruptura de l’escultura: “Diuen que va rebentar i no és cert, es va cruiar perquè feia vuit tones, pesava massa“, explica. El batle recorda que “el va fer un jove el temps de la covid, era de ciment i el va omplir amb el que va poder i, ja que el teníem vàrem decidir posar-lo tot i que pareixia impossible moure les vuit tones vàrem fer venir una grua i ho vàrem aconseguir”.

En tot cas, no frisarà per posar la nova escultura. “No ve d’un dia i tenc una idea que m’agrada molt, però quedaria massa exposada a robatoris i això me preocupa. He de pensar un poc més i trobar la manera que quedi ben ancorada enterra”, informa el batle sense voler avançar res més.

La nova escultura no la farà tampoc la mateixa persona que va fer la que es va rompre. “Va fer aquesta i ja està, era com un passatemps i tampoc li volem donar més voltes, però la idea que tenc la faria un altre escultor. En tot cas, no frisam, ja veurem quan la comanam”.

Cal recordar que la notícia de la ruptura de l’icònic meló gegant va córrer ahir per tot el municipi, per les xarxes socials i, lògicament, se’n varen fer ressò molts de mitjans de comunicació com ara aquest digital. L’escultura ubicada a una de les entrades del poble, fou col·locada el passat mes de setembre de 2022 amb motiu de la Fira i festa del meló. L’escultura fou cedida a la Sala per un veí de la vila que de manera artesanal va anar construint aquesta figura representativa de Vilafranca.

Back To Top