Skip to content
ActualitatAlgaida

Algaida Solidari celebra 25 anys i més de 300.000€ d’empatia

Era l’any 1998. L’algaidina Maria Garcies viatjà de voluntariat a Humachuco. Tornà impactada en veure les necessitats dels nins i nines del municipi del Perú. Ho contà i un grup de gent va decidir fer una rifa solidària d’una bicicleta. Aquells primers diners recaptats serviren perquè aquells infants poguessin berenar abans d’anar a escola. La segona iniciativa fou un sopar per a ajudar a l’església d’Algaida per restaurar la teulada. Aquest sopar fou un èxit total, es recaptaren 3 milions de pessetes (18.000€). Això encoratjà als organitzadors a continuar duent a terme diferents iniciatives i així fou com s’acabà constituint Algaida Solidari.

Més de 300.000€ i 9.125 dies després l’Associació Algaida Solidari celebra el 25 aniversari i continua en plena forma. Avui, divendres dia 14 de juliol, s’escenificarà aquesta empenta en una festa de celebració que tendrà lloc a les 20.00h a la sala Polivalent d’es Porrassar.

Maria Sastre, Maria Jaume, Catalina Ballester (presidenta), Ramon Urrea, Margalida Tomas (vicepresidenta), Miquela Dantí i Jerònia M Vanrell. formen Algaida Solidari.  

Tot això ens ho conta la secretària de l’associació, Jerònia Maria Vanrell qui du bona part de la logística de la celebració, atès que és la més jove de les persones que conformen l’organigrama organitzatiu d’Algaida Solidari que té 80 socis. La presidenta és Catalina ballester i la vicepresidenta Margalida Tomàs.

Durant aquests anys l’associació “ha fet actes i donacions sempre a gent que coneixem directament”. Des de fa anys hi ha quatre causes a les quals Algaida Solidari fa una aportació anual: un programa de salut i nutrició infantil a Trujillo (Perú); la Fundació Campaner en la seva lluita contra el NOMA; el menjador social de la Fundació Zaqueo de Palma i les beques escolars de Ciudad Antigua, municipi de Nicaragua agermanat amb Algaida.

“Paral·lelament, hem fet actuacions iniciatives puntuals segons les necessitats que sorgeixin. Hem col·laborat amb diferents fundacions com ara Aldaba, Gaspar Hauser, Asmimo, Dentistas sobre Ruedas, entre moltes altres”, explica Vanrell.

Com hem esmentat abans, des que va començar a caminar l’associació ha recaptat i donat més de 300.000€. Ho ha aconseguit per l’empenta de la mateixa associació i sobretot pel suport que ha rebut sempre dels veïnats i veïnades d’Algaida. Vanrell apunta que “per aconseguir els fons feim un pa amb oli solidari anual i després feim rifes, venda ambulant i duim a terme altres iniciatives pròpies o altres que venen de l’Ajuntament d’Algaida amb el qual sempre hem col·laborat mútuament”.

A l’acte de celebració les persones representants de 13 de les organitzacions beneficiàries mostraran i explicaran breument les millores vitals a les quals han contribuït els algaidins i algaidines amb la seva solidaritat i empatia durant aquests 25 anys. Serà també una manera de fer un més que merescut reconeixement públic a les persones que han empès i mantingut encesa la flama d’Algaida Solidari.

Cartell anunciador de la festa amb el logotip de l’associació elaborat fa anys per Jaume Falconer.

Back To Top