Skip to content
ActualitatVilafranca

Rebenta l’icònic meló de Vilafranca

Ni un any ha durat la gegantina i ja icònica escultura d’un meló situada a l’entrada de Vilafranca. El meló fet amb una estructura de ciment s’ha romput aquest matí.

El meló ha rebentat! Amb aquesta frase han circulat per les xarxes socials imatges del meló tot romput. L’escultura ubicada a una de les entrades del poble, fou col·locada el passat mes de setembre de 2022 amb motiu de la Fira i festa del meló. L’escultura fou cedida a la Sala per un veí de la vila que de manera artesanal va anar construint aquesta figura representativa de Vilafranca.

Pel que sembla el material que hi havia dins el meló amb aquests dies de calor ha anat augmentat de mida i això hauria provocat que l’estructura no aguantàs més i rebentàs. Amb aquest fet també s’ha descobert que l’interior del meló era ple de llaunes i material que l’artesà havia utilitzat per farcir l’estructura.

Els veïnats s’han espantat el sentit el renou provocat pel caramull d’enderrocs. En un primer moment han pensat si hauria estat un camió que hauria col·lidit amb l’escultura, però la presència d’un bar proper amb gent asseguda a la terrassa ha deixat ben a les clares que ningú ha topat amb la figura. Els clients del bar no han patit cap d’any, ja que les peces més petites de ciment no han arribat a les taules i cadires. Per sort tampoc passava ningú per la zona en el moment de rebentar.

Back To Top