Skip to content
ActualitatDestacatMontuïriPorreres

Danys per valor de 600.000 € per les tempestes a Montuïri i Porreres

carretera banyeres

Els tècnics ja han fet comptes. Els danys de les tempestes dels primers dies de juny tendran un cost de 600.000 € als dos municipis del Pla de Mallorca més afectats. A Montuïri els danys calculats són de 300.000 € mentre que a Porreres la xifra exacta és de 285.000 €.

Així ho explicaren la setmana passada l’aleshores batle en funcions de Montuïri, Joan Verger, i el regidor de Manteniment de l’Ajuntament de Porreres, també en funcions, Jaume Martorell.

A Montuïri, explicà Verger, els danys principals són als torrents, síquies per allà on circula l’aigua. El problema rau en el fet que han quedat en molt mal estat i que en cas de produir-se noves pluges torrencials, l’aigua inundaria i causaria danys a més zones que les que afectà a principis del mes de juny.

Amb Porreres, Montuïri, comparteix el camí de Banyeres o camí vell de Porreres que també quedà en molt mal estat a causa del desbordament del torrent del mateix nom dins el municipi de Porreres i del torrent d’Alcoraia i una síquia a la zona de Son Rubí i Son Mut. Aquest camí que arriba fins a Algaida és molt utilitzat i la seva recuperació és urgent. De fet, hi ha un petit tram de poc menys de tres metres, dins el terme de Montuïri que requereix la reforma urgent, ja que, la carretera, pot fer ull.

Al municipi de Porreres es varen veure afectats edificis municipals com ara el pavelló Joan Llaneras, el camp municipals d’Esports de ses Forques (bar-restaurant, camp de futbol i el de la zona de la part posterior). També es varen causar goteres i inundacions a l’Escoleta municipal sa Citra que va haver d’interrompre un dia les classes. Igualment, hi ha hagut altres camins de fora vila afectats pels danys.

El repte a Porreres és intentar solucionar el problema de les inundacions. Des de l’Ajuntament pensen que la solució no és altre que la construcció de basses de retenció o d’infiltració a llocs estratègics com seria a la zona d’arribada des de Llucmajor i una darrera el cementiri municipal a la zona del camí de Banyeres. Així mateix, també s’hauria de millorar la canalització del torrent de Banyeres.

Els dos municipis demanaran ajuda a les administracions competents per tal de poder fer front a les despeses elevades causades pels danys de les tempestes. Això inclou la direcció general de Recursos Hídrics del Govern balear, la direcció insular de Carreteres del Consell i també la delegació de govern per tal de demanar ajuda a Madrid.

Tampoc es tanca la porta a què els particulars puguin presentar els seus desperfectes i demanar ajudes. Aquí, en aquest espai també es considera que hi hauria d’entrar la Conselleria d’Agricultura per poder ajudar en les pèrdues que han patit els cereals i, especialment, la producció de bales de palla ja fetes per a donar a menjar al bestiar i que amb la pluja s’han fet malbé i ara els paolers no volen i els pagesos no poden emprar.

camps inundats
Finques agrícoles quedaren inundades i moltes bales de palla s’han fet malbé.

Back To Top