Skip to content
ActualitatPorreres

Bernat Xavier Xamena pujarà 170 vegades a Monti-sion per l’ELA Balears

El porrerenc Bernat Xavier Xamena afrontarà dissabte un repte majúscul. L’esportista pujarà 170 vegades a Monti-sion en bicicleta, és a dir, l’equivalent a pujar dues vegades l’Everest., un repte solidari per a col·laborar amb l’associació ELA Balears, les persones que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies.

Xamena ha explicat que se sent preparat, en forma, bé de salut i “molt il·lusionat” per afrontar aquest repte que comença dissabte a les 6.30h i que té calculat fer amb 35 o 36 hores. “És un plaer donar una mà a aquesta associació, és un repte pensat de fa temps i el motiu torb que s’ho paga. Sé que no serà una passejada perquè són 17.698 metres que seria l’Everest dues vegades”, ha explicat.

Per a col·laborar amb aquesta causa es poden fer donacions amb un codi Bizum (02186) o també es pot fer per transferència bancària (IBAN: CC ES57 2100 8634 2902 0002 1004). Així mateix, el mateix dia del repte a la primera creu de Monti-sion hi haurà carpes amb voluntaris per fer-ho.

Avui dia 21 de juny, precisament Dia Mundial de l’ELA, s’ha dut a terme la presentació del repte que du el nom d'”Un Kilian per l’ELA 2 x Everesting”, en referència a l’esportista Kilian Jornet, únic esportista que ha fet dos ascensos seguits al cim més alt del món sense oxigen.

La presidenta de l’associació ELA Balears, Cati Rigo, ha agraït la predisposició de Xamena a col·laborar sempre amb l’associació que presideix. Ha explicat que “feim feina per intentar atendre totes les famílies, no deixar ningú en llista d’espera per cap dels nostres serveis, millorar la qualitat de vida, ampliar cartera de productes, un 33 % de discapacitat en el moment del diagnòstic i també agilitzar tràmits de discapacitat i dependència perquè moltes vegades la burocràcia va lenta i l’administració va molt ràpid”. A llarg termini ha apuntat, però que “a la llarga ens agradaria baixar la barrera, que l’associació no tengués sentit perquè voldrà dir que és una malaltia que té cura i que l’administració pot donar resposta a totes les necessitats, però fins que no arribi aquest moment seguirem lluitant”.

Per la seva banda, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha dit que “estem molt contents de donar suport a aquesta iniciativa per dos motius. Una perquè és un porrerenc que assumeix un repte importantíssim com és pujar a Monti-sion 170 vegades quan noltros pujam el dia de la Festa un pic i arribam rebentats. Demostra valentia i generositat per part de Bernat Xavier perquè té un caire solidari. La segona part és perquè és a favor d’una associació que necessita ajuda per a totes les famílies que tenen algú que pateix aquesta malaltia a la qual és imprescindible donar visibilitat. S’han de donar recursos als malalts perquè necessiten molt de material per poder dur el seu dia a dia”.

Aquest no és el primer repte solidari de l’esportista, el març del 2021 va organitzar l’Ultraman non-stop Mallorca solidari a benefici de Mallorca Sense Fam. El porrerenc combina la seva passió per la música, és trompetista de la Banda Municipal de Palma amb la passió per l’esport. Ha guanyat la segona edició de l’Ultra Mallorca Man, s’ha classificat pel Campionat del Món d’Ironman a Hawaii, l’any passat va quedar segon a l’Infinitriman, i ha participat a l’Ironman de Zuric, Gales, Vitòria, i Embrunman.

Back To Top