Skip to content
DestacatEsportsMaria de la SalutSineu

El GP Terra de Mallorca i ciclisme agafa el relleu al mític Trofeu Ciclista Pla de Mallorca

Presentació GPTerradeMallorca

El ciclisme sempre ha estat molt present a tots i cada un dels pobles del Pla. No cal enumerar la llarga llista de ciclistes que han escrit pàgines de la història ciclista d’aquesta comarca. A més aquesta afició s’ha vist reforçada per la presència durant anys del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca. Una carrera que començà el 1984 quan un grup de 20 amics de la comarca del Pla decideixen fer una competició. Fou una carrera entre ells i de manera extraoficial pel simple fet de practicar el seu esport preferit. El 1985 ja van decidir fer la competició de manera oficial al costat de la Federació de ciclisme. I fins i tot aquell primer any no podia participar cap ciclista que no fos de la comarca del Pla de Mallorca.

Aquella quimera, impulsada entre altres pel mariando Tomeu Arbona, va anar agafant força sorgint així la carrera del Pla Petit per a corredors locals i d’uns 50 km i el Pla Gran ja per a ciclistes federats i amb més kilòmetres. El 2010 ja amb la prova consolidada i amb més de 25 anys d’antiguitat, s’obriren les dues competicions a tots els ciclistes federats, locals, nacionals o internacionals. Això va permetre que per primer cop rodin per les carreteres del Pla en una prova oficial noms il·lustres del ciclisme actual: Lluís Mas, Joan Horrach, David Muntaner o Albert Torres entre altres.

El 2018 Tomeu Arbona cedeix l’organització de la prova que agafa una nova embranzida amb una aposta pel ciclisme de base i una major difusió de la prova. Això la durà a fer rècords de participació. Però arribà la Covid. El 2020 com podeu imaginar i com moltes altres coses a les nostres vides va haver-se de suspendre la prova. L’edició número 36 passaria al 2021. Un any en què per primer cop és fan algunes carreres en dies consecutius.

Enguany Terra de Mallorca i ciclisme

Aquest any la prova més antiga de Mallorca havia de celebrar la seva edició número 38. Però una sèrie de circumstàncies han fet que no es pugui dur a terme. De les etapes previstes n’hi havia dues, la de Sineu i la de Maria de la Salut, dos municipis on hi ha una bona afició al ciclisme. Així que la Federació de Ciclisme, amb el seu president Fernando Gilet al capdavant i el suport dels dos Ajuntaments i altres patrocinadors privats han agafat el guant i amb el GP Terra de Mallorca i ciclisme volen mantenir l’esperit del T.C. Pla de Mallorca tot amb la intenció de l’any vinent poder recuperar aquesta prova.

A Maria de la Salut, el batle Jaume Ferriol, assenyala que “nosaltres no podíem i no volem deixar perdre el Trofeu Pla de Mallorca és per això que quan la Federació ens va plantejar de seguir amb aquestes dues carreres que ja estaven autoritzades hi vam apostar de seguida”. Ferriol recorda que “Maria és un poble històricament ciclista amb un club amb molta història i que habitualment acollia la contrarellotge del Pla de Mallorca i, a més, són molts els ciclistes mariandos que han guanyat aquest trofeu”. Per tant, Ferriol, també veu aquest Gran Premi d’enguany com una passa per mantenir l’esperit i ja l’any vinent, amb el suport de la Mancomunitat del Pla, tornar a apostar pel challenge del T.C. Pla de Mallorca.

A Sineu, Tomeu Mulet, batle del municipi és del mateix parer que el batle de Maria. “Sineu, i la seva agrupació ciclista sempre han duit el pes de l’organització del T.C. Pla de Mallorca juntament amb en Tomeu Arbona i és per això que no podíem deixar de participar en aquesta prova”. Mulet també creu que aquest any ha de servir per mantenir el cuquet ciclista al Pla i ja l’any vinent tornar a apostar per una prova clàssica i amb molta d’història com és el Pla de Mallorca.

ciclisme

Les proves del GP Terra de Mallorca i ciclisme seran el 14 i 20 de maig. En podeu consultar els horaris i recorreguts aquí.

Back To Top