Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Reciclar en el contenidor groc té recompensa al Pla de Mallorca

Deixalleria Lloret

Les persones residents a algun dels municipis del Pla de Mallorca poden tenir quan reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en els contenidors grocs i a través del sistema porta a porta.

Des de la Mancomunitat Pla de Mallorca han impulsat aquesta iniciativa que es denomina RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que ja està implantat en els 14 municipis del Pla i que ha estat desenvolupat per Ecoembes.

Aquest SDR està present en més de 130 contenidors grocs en els municipis d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Santa Eugènia, Sant Joan, Sencelles, Sineu y Vilafranca de Bonany. A aquets contenidors grocs s’ha incorporat tecnologia per a què els usuaris puguin esser premiats amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper, i seguir fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, donar-los una nova vida.

En una nota de premsa expliquen que “la Mancomunitat del Pla de Mallorca i els seus conciutadans són persones compromeses amb el reciclatge. Des de finals del 2007, es dur a terme la recollida selectiva a través del sistema “porta a porta”, és a dir, entregar els residus al servei de recollida davant de la porta de l’habitatge o comerç. A partir d’ara, el reciclatge d’ampolles de plàstic de begudes i llaunes tindrà recompensa”.

Miquel Nicolau, tècnic de la Mancomunitat ha declarat que “L’adhesió a la iniciativa dels municipis de la comarca del Pla de Mallorca resulta una passa molt important cap a un dels objectius de la Mancomunitat. És l’objectiu de fomentar el reciclatge, a la vegada que preservar el medi ambient i l’entorn en què vivim. RECICLOS, permetrà a més que els ciutadans fomentin l’economia circular dels envasos, donant-los una nova vida. A més, també premiarà a les persones que tinguin una conducta recicladora. El conjunt resultarà en benefici de la Mancomunitat i per descomptat per les persones i l’entorn en què vivim.”

COM FUNCIONA?

Per a la utilització del sistema, els ciutadans només han de descarregar-se l’app gratuïta RECICLOS i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que vulguin reciclar abans de tirar-ho al poal. Una vegada al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la bossa d’envasos, l’ha de dipositar i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor.

RECICLOS també funciona amb el sistema porta a porta. En aquest cas, les persones usuàries hauran d’escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que vulguin reciclar i depositar la bossa amb els envasos a l’entrada del domicili. A continuació, hauran de fer una foto amb l’app a la borsa i activar la geolocalització per ubicar el punt de reciclatge a un mapa. En ambdós casos, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les distintes recompenses que tinguin disponibles.

La Mancomunitat del Pla de Mallorca ha posat a disposició de tots els veïns i veïnes informació detallada sobre el funcionament de l’aplicació i la forma de procedir, tant en les xarxes socials com en la web de la Mancomunitat. També, en els ajuntaments i espais públics d’aquests municipis, hi haurà cartells informatius per a facilitar la comprensió d’aquesta nova iniciativa.

Back To Top