Skip to content
Porreres

L’autor dels incendis a cotxes a Porreres tenia “un comportament estrany”

Els veïnats del carrer on vivia el jove de 23 anys detingut pels incendis intencionats a cotxes a Porreres en la matinada del passat dimarts, coincideixen en el fet que “sempre tenia un comportament molt estrany”.

El jove residia a Porreres feia poc més d’un mes d’on va arribar de Santa Maria. Des de la seva arribada vivia en una habitació llogada en una casa del carrer Vellet i era normal veure’l desplaçar-se amb patinet pel poble.

En aquest sentit, alguns joves del municipi també han coincidit en dir que el jove “feia coses estranyes i posava cares rares” quan anava amb el patinet sobretot de nit a la zona de la ronda nova.

Com ja va publicar TotPla, el jove obria els cotxes per robar i després els incendiava a l’interior amb algun material inflamable.

DETENCIÓ I ESCORCOLL

En un comunicat fet públic ahir per la Guàrdia Civil, l’institut armat explica que el jove fou detingut després de la troballa d’un patinet abandonat devora un dels focs i trobar-lo amagat davall un cotxe i amb encenedors en el seu poder.

El detingut fou trobat davall un cotxe amb encenadors al seu poder

Els investigadors de la Guàrdia Civil escorcollaren l’habitatge on residia i decomissaren molt de material (imatge de portada) que molt probablement havia robat a altres municipis i no només en els cotxes durant la matinada del passat dimarts.

RECUPERACIÓ D’OBJECTES

De fet, moltes de les persones afectades pels robatoris ja han passat a recuperar el material sostret. Hi ha tota classe d’objectes i dispositius electrònics com ara tauletes o Chromebooks. En aquest sentit, s’està investigant la procedència d’aquests ordinadors atès que són utilitzats amb llicència privada de cada alumne a diversos col·legis i instituts de Mallorca. Segons l’institut armat, dos dels robatoris anteriors foren a Porreres i un a Manacor.

El presumte autor dels fets passarà possiblement avui a disposició judicial.

ASSEGURANÇA DELS COTXES

Un cop passat l’ensurt inicial pels incendis, ara a Porreres està en boca de tothom qui es farà càrrec dels danys dels cotxes sinistrats.

Aquest digital s’ha posat en contacte amb Francesc Campins, un agent d’una asseguradora amb delegació a Porreres qui aclareix dubtes sobre la possible tardança dels pagaments per part de les asseguradores: “Els cotxes cremats que tenguin assegurança contra incendis o a tot risc quasi segur que podran cobrar els doblers la setmana vinent“, explica.

Aquelles persones que no tenguin el cotxe amb aquest tipus de cobertura, que sols tenguessin el lot bàsic per al seu vehicle, ho tendran més complicat. Campins explica que “en aquests casos caldrà reclamar judicialment i esperar que la persona que ha causat els desperfectes no sigui insolvent”.

Set cotxes declarats sinistre total cobraran la setmana vinent de l’asseguradora

A Porreres també s’han sentit comentaris sobre la possible responsabilitat de l’Ajuntament. Però en aquest cas l’administració local no hi té cap responsabilitat i, per tant, no li correspon assumir cap classe de compensació.

Així, els cotxes cremats aquesta mateixa setmana ja poden ser declarats com a sinistre total. Campins explica que “nosaltres tenim set cotxes dels afectats en la nostra asseguradora i amb les fotografies ja servirà per declarar-los com a sinistre total, no caldrà ni la intervenció del pèrit. Per tant, a finals d’aquesta setmana ja estarà fet l’informe i quasi segur que la setmana vinent ja podran cobrar els doblers”.

Sobre les quanties a cobrar pels afectats explica que pot ser més variable. “Aquells vehicles nous quasi segur que cobraran molt a prop del cent per cent del valor del cotxe. Ara bé, els més vells, un cotxe de catorze anys per posar un exemple s’haurà de regir pel valor de mercat. Així els propietaris passaran de tenir un cotxe que funcionava a tenir 2.000 o 3.000 euros”.

Back To Top