Skip to content
ActualitatPorreres

Indignació i por a Porreres pels incendis intencionats a cotxes

Entre la indignació i la por. Així va viure el municipi de Porreres ahir de matí, dimarts de mercat, la notícia dels cotxes cremats intencionadament a cinc indrets diferents de la localitat entre les 2.30 i les 6.30 d’una matinada que es visqué com un malson.

“Si arriben tard i pren una casa habitada hi hauria hagut una desgràcia” comentaven. “Per sort els bombers varen arribar ben aviat” explicava un veïnat de la plaça de Toros.

Entre algunes de les persones que avisaren a l’112 regnava el desconcert: “Jo he telefonat per advertir dels incendis a la plaça de Toros i em deien que no, que era a una altra direcció, no entenia res. Clar, ningú no podia imaginar el que estava passant”.

I el que estava passant era que un jove de 23 anys resident al municipi que hores més tard seria detingut com a presumpte autor dels incendis, anava pegant foc a vehicles suposadament de forma aleatòria fins que fou detingut per la Guàrdia Civil a les 6.30 de la matinada. El jove va reconèixer els fets a l’instant.

Segons ha pogut saber TotPla, el jove detingut fa poc més d’un mes que viu a Porreres on arribà del municipi de Santa Maria.

Tot apunta que el jove obria els cotxes per robar però ha sorprès els investigadors que en alguns casos deixava objectes de valor, però s’enduia d’altres poc valuosos.

Al tancament d’aquesta edició digital, la xifra de cotxes incendiats ascendia a desset. El motiu en l’augment del nombre de vehicles rau en el fet que molts particulars no varen detectar que els seus cotxes estaven afectats fins a l’horabaixa en anar a utilitzar-los. L’incendi no s’havia estès a tot el vehicle i s’havia apagat: “He anat a agafar el meu cotxe i he pensat que no era el meu perquè tenia els vidres tintats però sí que ho era i estava cremat de dedins”, explica una afectada.

El primer incendi va ser ocasionat a un cotxe abandonat al carrer de la Cooperativa. Aquí fou el primer indret on l’112 rebia avís i posava el dispositiu en marxa. Els primers a arribar-hi foren els voluntaris de Protecció Civil de Porreres.

Tot apuntava a un incendi puntual. Ningú no imaginava com continuaria la matinada. El causant del foc es desplaçà amb patinet fins a l’aparcament públic de la plaça de Toros i allà inicià un nou incendi que afectà fins a nou cotxes amb danys de diferent consideració. La majoria seran declarats sinistre total.

Un altre veïnat de la plaça de Toros explica que “vaig llevar la meva furgoneta just a temps perquè sinó s’hauria cremat”. Sembla que alguns altres varen córrer a retirar els seus vehicles, alguns fins i tot arribant a posar en perill la seva integritat física.

En el camí se suposa que l’autor dels fets passà pel carrer Fra Juníper Serra, pel carrer Sala i el carrer Tort on incendià un total de quatre cotxes més.

Especialment greu és l’incendi a Fra Juníper Serra on també es va veure afectat l‘edifici que acull els Serveis Socials municipals del qual aquest digital publicà un vídeo on es veu la magnitud de les flames. En aquest sentit, l’Ajuntament de Porreres ja ha avançat que presentarà la pertinent denuncia en ser part afectada.

El dispositiu que es muntà fou espectacular. Fins a cinc patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia Local cercaven l’autor o autors dels incendis mentre Bombers de Mallorca desplaçats de Manacor, Felanitx i Llucmajor lluitaven contra les flames per evitar mals majors. A les tasques d’extinció contribuí de forma important i sobretot inicialment Protecció Civil de Porreres.

Finalment, una de les patrulles va poder detenir l’autor dels incendis a les 6.30h de la matinada. El detingut passà el vespre en dependències de la Guàrdia Civil de Manacor i es preveu que en breu passi a disposició judicial.

PÈRDUES

Les persones afectades pels incendis anaren presentant les seves denúncies a la Policia Local de Porreres o davant la Guàrdia Civil de Vilafranca.

Els afectats mostraren la seva indignació pels fets, ja que alguns dels vehicles, com és el cas de l’aparcat a Fra Juníper Serra, era comprat el passat mes de desembre: “El tenia assegurat a tot risc perquè encara no l’havia acabat de pagar”, explica.

“Esperem que almanco l‘assegurança compleixi i ens pagui part del que hem perdut”, apunten.

Una altra afectada, en declaracions a IB3TV, explicava que normalment deixa el cotxe dins una portassa, però que per circumstàncies aquella nit l’havia deixat a l’aparcament públic amb les nefastes conseqüències: “En principi pensava que no s’havia cremat però ha resultat que sí, té tots els darreres cremats”.

Amb tot, els danys materials totals superaran els 100.000€.

CÀMERES DE VIGILÀNCIA

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, lamentà i condemnà els fets i es posà a disposició de totes les persones afectades.

Ha informat que l’Ajuntament de Porreres demanarà instal·lar càmeres de vigilància a espais públics com ara a l’aparcament públic de la plaça de Toros i altres indrets del nucli urbà.

Així mateix, Mora va voler agrair la tasca realitzada per la Guàrdia Civil, Bombers de Mallorca, la Policia Local i Protecció Civil de Porreres.

Back To Top