Skip to content
ActualitatAlgaidaLlubiMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Dia de Pancaritats al Pla de Mallorca

D’aquesta manera descriu el Diccionari Alcover-Moll la jornada de Pancaritats que se celebra avui a molts pobles de Mallorca. Si hi voleu anar i encara no teniu decidit on acudir aquí hi ha les principals celebracions d’avui, segona festa de Pasqua, al Pla de Mallorca.

Algaida, ho celebren a Castellitx, entorn de l’església de repoblació dedicada a la Mare de Déu de la Pau. Els quintos fan bauxa i hi ha jocs tradicionals damunt l’era. Avui a les 12 hores hi ha previst una ballada popular amb el grup de música tradicional del poble, Roada.

Montuïri: Allà trien el Batle des Puig i fan la festa al puig de Sant Miquel. Ben prest, abans de la sortida, el batle d’es Puig que en guany és Bernat Fiol, ha agafat la vara de comandament del mans del batle de Montuïri, Joan Verger. És tradicional el joc de la tella. Abans del migdia hi ha ball de bot amb la banda de música de la vila. Dalt del puig hi ha la Mare de Déu de la Bona Pau.

Petra, Vilafranca i Sant Joan: Aquests veïns es topen dalt del puig de Bonany, dins el terme de Petra, però amb una forta devoció als tres pobles. Allà a l’ermita hi ha la Mare de Déu de Bonany.

A Sant Joan d’uns anys ençà també hi ha qui va al puig de Sant Nofre. Però això ja és el Diumenge de l’Àngel.

Llubí: Aquest poble s’acosta fins a l’ermita del Sant Crist per fer la festa. S’hi mengen panades per berenar i es solen fer paelles per dinar.

A altres pobles com Sencelles, Santa Eugènia o Porreres la seva celebració és el pròxim dia 16, festa del Diumenge de l’Àngel.

A Sineu la festa va ser ahir horabaixa amb la tradicional romeria fins a l’ermita ubicada a la carretera d’Ariany. Una cita que no té molta participació.

Al llarg d’aquest matí farem el seguiment dels Pancaritats a les xarxes socials.

Back To Top